"Rusya krizinin en çok vuracağı illerden biri Mersin"

Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Rusya krizinin en çok vuracağı illerden birinin Mersin olacağını belirtti

01 Aralık 2015 Salı, 14:56
G: 01.12.2015 - 16:22
"Rusya krizinin en çok vuracağı illerden biri Mersin"
-

MERSİN - Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Rusya krizinin en çok vuracağı illerden birinin Mersin olacağını belirtti. Antmen, özellikle narenciye ve nakliye sektörlerinde hukuken ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini kaydetti.

Mersin Barosu Başkanlığı’nın 91. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Baro yönetimi basınla buluştu. Baro Gökdelen Hizmet Birimi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Alpay Antmen, Türkiye'de hukukun üstünlüğü ilkesinin yerleşmesi, insan haklarının sağlanması ve halkın hak mücadelesinde yalnız yürümemesi için çalıştıklarını kaydetti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi nedeniyle kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerini iptal ettiklerini söyleyen Antmen, kuruluş yıldönümlerini Tahir Elçi’ye adadı. Aslında bu haftayı bir şölen havasında kutlamak istediklerini ve düzenlenecek etkinliklerle halka hizmetlerini anlatmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Antmen, ancak Elçi’nin öldürülmesi ile can evlerinden vurulduklarını kaydetti. Antmen, şunları söyledi: “Cumartesi günü can evimizden vurulduk. Bir baro başkanı sokak ortasında, ister ‘çatışma ortasında kaldı, hayatını kaybetti’ deyin, ister ‘insafsızca infaz edildi, katledildi’ deyin, acımız büyük. Mersin Barosu'nun kuruluşu yıldönümünü Tahir Elçi'ye adamak istiyorum. Tahir Elçi’yi, sadece bir tartışma programında topluma bir mesaj vermeye çalışırken kullandığı bir cümleyi cımbızlayarak tanıyamazsınız. Tahir Elçi, hayatını insan hakları mücadelesine vermiş, bütün söylemleri barış ve kardeşlik olan, asla silahlı mücadeleye onay vermeyen, terörün her türlüsüne karşı, insan hayatını her şeyden üstün tutan gerçek bir demokrat insandı. Ve konuşmasından sonra bazı kesimlerce siyaseten linç edildi. Normaldir, siyasi olarak her şey olabilir, her tür fikri eleştirebilirsiniz, fakat bu siyaseten linç hayatına son vermeye kadar, bunun çığırtkanlığını yapmaya varana kadar devam etti. Tarih, bu günleri Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yazacaktır. Türkiye’de, aydınlatılmayan her faili meçhul cinayet maalesef bir sonrakini doğurmakta.”

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına da tepki gösteren Alpay Antmen, “Basına gözdağını bırakın” ifadesini kullandı. Antmen, bu kararın tüm ülkeye gözdağı anlamına geldiğini ancak buna izin vermeyeceklerini ifade etti.

“İFLASLAR KAPIDA”

Rusya ile yaşanan uçak krizine de değinen Başkan Antmen, Mersin’in önemine dikkat çekti. Mersin’in, Rusya krizinin en çok vuracağı illerden biri olacağına vurgu yapan Alpay Antmen, “Özellikle narenciye ve nakliye sektörlerinde hukuken çok ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Mersin'de iflaslar başlayabilir çünkü borçlar ödenmeyince, zincirleme olacaktır. İcra daireleri dolup taşacaktır.” dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi