Tarsus Halkevi Yaz Okulu Şenlikle Sona Erdi

Tarsus Halkevi Yaz Okulu ve Öğrenci Kolektiflerinin Okumuş İnsan Halkın Yanındadır kampanyası dahilinde bir aydır Yeşil Mahalle'de yürütülen yaz okulu şenlikle sonlandırıldı.

04 Ağustos 2017 Cuma, 10:30
Tarsus Halkevi Yaz Okulu Şenlikle Sona Erdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bir aydır yapılan yaz okulunda çocuklar, resim, koro, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet, ritim, evrim, eğlenceli bilim, tiyatro, origami, yaratıcı yazarlık, fotoğrafçılık, arkeoloji atölyelerinde gönüllülerle buluştular.
 
Toplumsal cinsiyet rollerine karşı kızlı-erkekli futbol maçı yaptılar.
 
Çocuklar bir ay boyunca özgürce ürettiklerini Musalla Mahallesinde yapılan şenlikte sergilediler. Tarsus Halkevi adına yapılan konuşmada, “Çocuklar için bir dünya hayal ederek çıktık yola. Çünkü karanlığın karşısında çocuklar için özgür bir dünya düşü kuranların örgütüdür Halkevleri. Bu yıl Türkiye'de 11.si düzenlenen yaz okullarında binlerce çocuğu yüzlerce gönüllü ile buluşturan Halkevleri bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Halkevleri eğitim hakkı örgütüdür. Bu yaz dördüncü kez mahallenizde, çocuklarımıza sorgulamayı, düşünmeyi, bilimin ve sanatın aydınlığını öğretmek, rekabetçi, paralı yaz okullarına karşı parasız eğitim sunmak için çocuklarla bir araya geldik. Çocuklar kendilerine dayatılan gerici eğitimin karşısında sorguladıkları, özgürlestikleri ve eğlendikleri bir alternatifi deneyimlediler.
Şimdi çocuklar bir ay boyunca özgürce ürettiklerini sergileyecekler. ‘Çocuklar için bir dünya hayal et’ sloganı ile başlattığımız yaz okulunun finalini yaparken, bundan sonra da özgür bir dünya için  mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızı tarikat yurtlarında ölüme terk edenlerin, Ensarcıların, tecavüzcüleri aklayanların, imamlara nikah yetkisi vermeye kalkışarak erken yaşta evliliğin önünü açmaya çalışanların karşısında mücadeleyi büyüterek, çocuklarımızın geleceğini karanlığa teslim etmelerine izin vermeyeceğiz’’ ifadelerine yer verildi.
Şenlikte Yaz Okulu Çocuk Korosu Şubadap Çocuk’un şarkılarını seslendirdi. Tiyatro ekibi yaz okulunda çalıştığı oyunla sahneye çıktı. Çocuklar Küçük Kara Balık gölge oyununu sergilediler. Ritim atölyesi sahnede ritim gösterisi yaptı. Şenlik alanında çocukların fotoğraf  atölyesinde çekmiş olduğu fotoğraflardan bir fotoğraf sergisi oluşturulurken, resim atölyesinde yapmış oldukları resimler de şenlik alanında sergilendi. Çocuklar şenlikte doyasıya eğlendiler. Şenlik konser ile son buldu.
 
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi