Tarsus'ta 2017 Yaz Kur'an Kursları Açıldı

Tarsus Müftülüğü tarafından 2017 Yaz dönemi Kur’an Kurslarının başlaması nedeni ile camilerde açılış programları yapıldı.

15 Haziran 2017 Perşembe, 02:05
Tarsus'ta 2017 Yaz Kur'an Kursları Açıldı
-



İlçe Müftüsü Hayri Erenay, Tarsus Merkezinde bulunan bazı Camilerde düzenlenen Yaz Kur’an Kursları açılış programına katıldı. 
 
 İlk olarak Dörtlemez Camii’inde düzenlenen açılış programına katılan Müftü Erenay yaptığı konuşmada çocuklarımız için yapılan bu hazırlıklardan dolayı cami görevlilerine, kurslara katılımlarından dolayı çocuklara ve çocukları camilere gitmeleri koşunda teşvik eden, bizzat ellerinden tutarak camiye getiren anne babalarına teşekkür etti.  
Daha sonra Yeşildirek Camii bahçesinde düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Açılış programına katılan Müftü Hayri Erenay programa katılan öğrenci ve velilere hitab etti. 
 
Müftü Erenay, “bu günlerde iki önemli anı aynı anda yaşamaktayız. Birincisi Mübarek ramazan ayı, ikincisi yaz Kur’an kurslarının başlaması, önemli olan bu iki önemli olayı idrak edebilmektir. Diyanet işleri başkanlığı olarak bu yavrularımıza sahip çıkarak bu önemli iki anı çocuklarımızı sıkmadan eğlenceli bir şekilde yaşatmak ve öğretmek için Yaz Kur’an Kurslarını başlattık. Bu kurslarımız çocuklarımıza dini bilgileri öğretme mekanlarıdır, buradan anne ve babalara seslenmek istiyorum, onları tebrik ediyorum, çocuklarının elinden tutup kurslara götürerek hocalara teslim ettiler. Bu sorumluluk sadece bu kadar olmamalı, çocuklarımızı takip etmeliler, camiye gidiyoruz diye başka yerlere gitmelerine müsaade etmemeliler, gündüz kurslarda öğrendiklerini akşam sormalılar. Öğretmenlerimize ve hocalarımıza da düşen görevler var. Bize emanet edilen bu yavrularımıza güler yüz tatlı dilli davranarak eğitim vermeliyiz. Böyle davranarak islamı sevdirmeli kur’an-ı sevdirmeliyiz. Bu durumda bu yavrularımız hocayla barışık olacak, cami ile barışık olacak hayatla barışık olacaktır. Çocuklarımızı da tebrik ediyorum. Yaz tatillerini gezmek oyun oynamakla geçirmek yerine Yaz Kur’an Kurslarına gelerek değerlendirecekler. Yemek yemeyi, okumayı, sohbet etmeyi öğrenmek nasıl gereklilikse dinimizi öğrenmekte aynı şekilde gerekliliktir. Yaz dönemi bu kurslarımızın siz çocuklarımız için, aileleriniz için ve bizler için hayırlı olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum”  diyerek sözlerini tamamladı.
 
Cami içerisindeki çocuklarla sohbet eden Müftü Yaz kursları işleyişi ile ilgili cami görevlilerinden bilgi aldı.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi