Türkiye'de İlk Olacak. Mersin'e 30 Milyon Euro'luk Yatırım

Desiba Enerji'nin, Alman ortağı J.v.G Thoma ile Mersin'de 30 milyon avro yatırımla kurduğu, Türkiye'nin "çöl tipi teknolojili" ilk yerli güneş paneli fabrikası, nisan ayında üretime başlayacak.

08 Şubat 2017 Çarşamba, 14:51
Türkiye'de İlk Olacak. Mersin'e 30 Milyon Euro'luk Yatırım
-

Desiba Enerji'nin, Alman ortağı J.v.G Thoma ile Mersin'de 30 milyon avro yatırımla kurduğu, Türkiye'nin "çöl tipi teknolojili" ilk yerli güneş paneli fabrikası, nisan ayında üretime başlayacak.

Desiba Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkan Delikan, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, bu yatırım sayesinde Türkiye'nin en büyük yerli panel üreticilerinden biri olacaklarını söyledi.

Türkiye'nin ekonomik seferberlik ilan ettiği bugünlerde, Türkiye'ye yatırım, üretim ve istihdam katkısı sağlamaktan büyük gurur duyduklarını belirten Delikan, "Dünya enerji piyasası bir dönüm noktasında bulunuyor. Sürdürülebilir enerjiye erişim, şüphesiz çağımızın en önemli konularından birini oluşturuyor. Küresel enerji talebi 2040 yılına kadar üçte bir oranında artacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik enerjisi üretimindeki payı da gün geçtikçe artıyor." ifadelerini kulandı.

Güneş enerjisi sektörünü, gelecekte tüm enerji sistemini dönüştürecek, yepyeni ürün ve hizmetlerin yaratılacağı bir zemin olarak konumlandırmak gerektiğini aktaran Delikan, şöyle devam etti: 

"J.v.G Thoma ile Jurowatt markası adı altında Mersin'de güneş santralleri için panel üretimi yapacak fabrikamız, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 43 bin metrekarelik alanda kuruldu. Nisan ayında faaliyetlerine başlayacak fabrikamız, yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçiyor. 400 kişilik istihdam yaratacak yatırımımızın yıllık üretim kapasitesi 400 megavatlık panel üretimini karşılayabilir düzeyde olacak. 2017 yılı üretim hedefimiz 200 megavat. İlk yıl ciro hedefimiz ise 110 milyon dolar."

Türkiye'deki güneş panellerinin genellikle Çin teknolojisi ile üretildiğini belirten Delikan, bu yatırımın ise Alman teknolojisi sayesinde sektörde büyük bir fark yaratacağını belirterek, "Çöl tipi teknolojisi olarak adlandırılan teknoloji, 125 dereceye kadar üretim imkanı sunuyor. Dolayısıyla 90 derecede devrelerini otomatik olarak kapatan geleneksel panellere göre yüzde 30 daha verimli ve uzun ömürlü paneller üreteceğiz." bilgisini verdi.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi