Mersin Tarsus Mahmutağa Muhtar Adayı Döne Çolak Her Kesimin Takdirini Topluyor

Kadının emeğe katkısının en güzel örneği oldu…

22 Mart 2024 Cuma, 23:27
G: 22.03.2024 - 23:40
Mersin Tarsus Mahmutağa Muhtar Adayı Döne Çolak Her Kesimin Takdirini Topluyor
-

Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi parti adayları arasında kıyasıya yarış sürerken muhtar adayları da çalışmalarını devam ettiriyor. Bu seçim döneminde sayısı artan kadın muhtar adayları da kadının gücünün hizmete yansıması adına büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Tarsus’a bağlı Mahmutağa Mahallesi Muhtar Adayı Döne Çolak, mahallesinde yaşayanlara yaptıklarını ve yapacaklarını anlatarak destek arıyor.
 
10 Ocak 1974 doğumlu muhtar adayı Çolak, mahallede yaptığı birçok çalışmayla her kesimin takdirini topluyor. Çolak yaptıklarını; ‘’ İlke olarak, yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Geçmiş yıllarda çeşitli kamu kurumlarının desteğiyle öncelikli olarak kadınlar için çeşitli eğitim ve kurslar açtım, köylü kadınlarımıza sertifikalı eğitimler aldırdım. Köyümüzdeki çocuklar için bir ana sınıfı açtık ve halen faaliyettedir. Ayrıca, çeşitli kültürel geziler ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği birçok etkinlik düzenledim. Deprem gibi acil durumlarda köylü kadınlarımızla birlikte gönüllülük esasıyla çalıştık. Depremzede kardeşlerimize ve ailelerimize yardımcı olmak adına elimizden geleni yaptık. Köyümüzde yaşayan bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi olan kişilere maddi ve manevi destek olabilmek adına bir köprü görevi üstlendik ve yardımcı olduk. Önceliğimiz her zaman Allah’ın rızası oldu ve köyümüzün refahı için hep birlikte çalıştık. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ziraat Odası, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü gibi önemli kamu kurumları ve STK’lar ile işbirliği yaptık. Emeğin üretime dönüştüğü noktalarda ünlü isimlerle birlikte çeşitli programlara ev sahipliği yaparak görünürlük çalışmalarında öncülük ettik. Ulusal ve yerel medyada köyümüzün, kadınlarının ve emekçi çiftçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduk ve onları destekledik’’ sözleriyle dile getiriyor.
 
3 çocuk annesi olan Mahmutağa Muhtar Adayı Döne Çolak’ın 4 tane de torunu bulunuyor. Evli olan Çolak lise mezunu olup üniversite okumayı hedefliyor. Çiftçilik yaparak geçimini sürdüren Çolak ailesinin yüz akı Döne Çolak adaylığıyla ilgili; ‘’köyüm Mahmutağa mahallemiz için kadın muhtar adayıyım. Yıllardır köyüme gönüllü olarak hizmet etmekteyim ve pozitif ayrımcılık yaparak, özellikle kadınlar olmak üzere köylülerime bir muhtar olarak hizmet etmek istiyorum’’ ifadelerini kullanıyor.
 
Mersin Tarsus Mahmutağa Muhtar Adayı Döne Çolak Her Kesimin Takdirini Topluyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi