Akdeniz »

Kars'ta Ayhan Bilgen'den Bank Asya Açıklamaları

HDP Kars Milletvekili adayı Ayhan Bilgen, Bank Asya'nın TMSF'ye devrinin intikam ve linç planının bir parçası olduğunu belirtti.

Kars'ta Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Kars Milletvekili adayı Ayhan Bilgen, Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrini değerlendirirken, bu durumun 28 Şubat sürecinden farkının karşıt görüşteki kişilerin Hasankale'ye taş kırmaya gönderilmemesi olduğunu ifade etti.

İntikam ve Linç Planı

Eski MAZLUM-DER Başkanı olan Bilgen, Bank Asya'ya yapılan el koyma işleminin inandırıcı olmadığını, doğrudan intikam ve linç planının bir parçası olduğunu vurguladı. Bilgen, geçmişteki 28 Şubat döneminde finans kurumlarının, restoranların ve medya organlarının nasıl hedef alındığını hatırlatarak, şimdi daha ileri bir müdahale ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. "O zaman bir tehdit vardı, ancak şimdi doğrudan bir kuruma el koyma durumu söz konusu ve bu telafisi zor büyük riskler taşıyor." dedi.

Mali Yük Halkın Cebinde

Bilgen, geçmişte el konulmuş bankalardan tazminat davaları kazananların olduğunu belirterek, "Bankanın bütçesi, Kent Bank'ın 10 katı. Bu zararı kim ödeyecek? Nihayetinde bu maliyet halkın cebinden çıkacak." dedi. Bunun, sadece iktidarın değil, aynı zamanda Erdoğan ailesinin de üstlenmeyeceği bir yük olduğunu vurguladı.

Tüyler Ürpertici Bir Durum

Bilgen, 1930'larda uygulanan varlık vergisi gibi otoriter uygulamaların günümüzde yeniden ortaya çıktığını dile getirirken, "Bu dönem açıklamalar daha kibar gözüküyor ama bu durum tüyler ürpertici. Bir bankanın mudilerinin cezalandırılması, tüm vergi veren vatandaşların cezalandırılması anlamına geliyor." şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.