Kars'ta Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Kars Milletvekili adayı Ayhan Bilgen, Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrini değerlendirirken, bu durumun 28 Şubat sürecinden farkının karşıt görüşteki kişilerin Hasankale'ye taş kırmaya gönderilmemesi olduğunu ifade etti.
İntikam ve Linç Planı
Eski MAZLUM-DER Başkanı olan Bilgen, Bank Asya'ya yapılan el koyma işleminin inandırıcı olmadığını, doğrudan intikam ve linç planının bir parçası olduğunu vurguladı. Bilgen, geçmişteki 28 Şubat döneminde finans kurumlarının, restoranların ve medya organlarının nasıl hedef alındığını hatırlatarak, şimdi daha ileri bir müdahale ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. "O zaman bir tehdit vardı, ancak şimdi doğrudan bir kuruma el koyma durumu söz konusu ve bu telafisi zor büyük riskler taşıyor." dedi.
Mali Yük Halkın Cebinde
Bilgen, geçmişte el konulmuş bankalardan tazminat davaları kazananların olduğunu belirterek, "Bankanın bütçesi, Kent Bank'ın 10 katı. Bu zararı kim ödeyecek? Nihayetinde bu maliyet halkın cebinden çıkacak." dedi. Bunun, sadece iktidarın değil, aynı zamanda Erdoğan ailesinin de üstlenmeyeceği bir yük olduğunu vurguladı.
Tüyler Ürpertici Bir Durum
Bilgen, 1930'larda uygulanan varlık vergisi gibi otoriter uygulamaların günümüzde yeniden ortaya çıktığını dile getirirken, "Bu dönem açıklamalar daha kibar gözüküyor ama bu durum tüyler ürpertici. Bir bankanın mudilerinin cezalandırılması, tüm vergi veren vatandaşların cezalandırılması anlamına geliyor." şeklinde konuştu.
