Mersin Erdemli'de Minik Başkanlardan İlk Talimat

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Ece Korkusuz ve Yiğit Efe Anacık adlı öğrencilere bıraktı.


@mersinhaber 'i takip et
Alata İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ece Korkusuz ve Yiğit Efe Anacık, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret ederek, başkanlık koltuğuna oturdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramda, temsili olarak söz sahibi oldukları için mutluluklarını dile getiren öğrencilerin ilk talimatı, çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak için sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttırılması oldu.
Belediye Başkanlığının zor bir görev olduğunu dile getiren Ece Korkusuz, sokak hayvanlarına yönelik projeler geliştirmek adına talimatlarını verirken öğrenci Yiğit Efe Anacık ise, çocuk parklarına kamera sistemi yerleştirilmesi ve bekçi görevlendirilmesi için talimat verdi.
Erdemli’yi geliştirdiği projeler ile daha güzel noktalara taşıdığı için öğrencilerden tam not alan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çocukları ve ailelerini 23 Nisan Salı günü sahil bandı Devlet Bahçeli Meydanında gerçekleştirecekleri uçurtma şenliğine davet ederek; “Egemenliğimizin ve ulusal varlığımızın garantisi çocuklarımız, aynı zamanda bizlerin aynasıdır. İşte bu yüzden onların, hayallerini geliştirmek ve geleceğini inşa etmek için birçok projeye imza atıyoruz. Eğitimden sanata, kültürden spora her konuda onlara yeni yaşam alanı oluşturuyoruz. Biliyoruz ki milli ve manevi değerlerimizin yegâne koruyucusu çocuklarımız, geleceğimizin ve modern Türkiye’nin kurucusudur. Bu yüzden, bizlerle fikirlerini paylaşan çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.









Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.
Başkan Kocamaz, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayını Tebrik Etti

Kültür Sanat »

Başkan Kocamaz, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayını Tebrik Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.


@mersinhaber 'i takip et
Başkan Kocamaz’ın açıklaması şöyle;
“Müslüman kardeşlerimiz için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) gönülden bağlılığın bir ifadesidir. Hicret; Sevgili Peygamberimiz ve ona inananların Mekke’de haksızlığa, hakarete, baskıya ve işkenceye maruz kaldıkları zaman hakikate, irfana ve ilme yaptıkları yolculuğun başlangıcıdır. İslam tarihinde ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatındaki en önemli olaylardan biri hiç şüphesiz ümmet bilinci oluşturmak amacıyla Mekke’deki Müslümanlara önderlik ederek Medine’ye gerçekleştirdiği yolculuktur. Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculukta Allah yolunda yapılan fedakârlığın miladı olan Hicret, İslam kardeşliğinin yayılmasının başlangıcıdır.
İslam âlemi için farklı bir öneme sahip olan ve hicri takvimimizin ilk ayını oluşturan, içerisinde birçok hayır ve bereketi bulunduran Muharrem ayı ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından Allah’ın (c.c) ayı olarak nitelendirilmiştir. İslam ümmetini yaslara boğan Peygamber Efendimizin torunu, Cennet’in Serdarı Hz. Hüseyin’in (r.a) Kerbelâ'da şehit edilmesi hadisesinin de bu ayda gerçekleşmesi İslam alemi için bu ayı daha da önemli ve manevi açıdan yüce kılmaktadır. Bu ay aynı zamanda mühim günlerden biri olan Aşure Günü’nü de içerisinde barındırması açısından tüm Müslüman âlemi için oldukça önemli ve hayırlıdır. Bu önemli ve hayırlı ayda çağımızın getirdiği sıkıntı ve problemlerle kararan kalplerimizi temizleyebilmek, insani değerlerle, vicdan, merhamet ve kardeşlik duyguları ile doldurabilmek adına bol bol dua edelim.
Hicri yılımızın ve içerisinde barındırdığı hayırlı ve mübarek ayların, Peygamberimiz (s.a.v)’in ‘Hakiki hicret kötülükleri terk etmektir’ hadisinden yola çıkarak tüm haramlardan uzaklaştığımız, sevgimizi ibadetle bütünleştirerek Allah’a samimi bir kulluk ile kalplerimizi açtığımız bir yıl olarak geçmesini temenni ediyorum.
Bu vesile ile herkesin hem Hicri yılbaşını, hem de Muharrem ayını tebrik ediyor, başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere, tüm insanlara ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Dua kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu mübarek ayda canların cem olmasını, nefsi yenmek için tutulan muharrem oruçlarının hak katında kabul olmasını, kardeşliğimizin pekişmesini, Tük-İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulmasını, akan kanların durmasını temenni ediyorum.”
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.