Başkan Kocamaz, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayını Tebrik Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

21 Eylül 2017 Perşembe, 12:25
Başkan Kocamaz, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayını Tebrik Etti
-

Başkan Kocamaz’ın açıklaması şöyle;
“Müslüman kardeşlerimiz için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) gönülden bağlılığın bir ifadesidir. Hicret; Sevgili Peygamberimiz ve ona inananların Mekke’de haksızlığa, hakarete, baskıya ve işkenceye maruz kaldıkları zaman hakikate, irfana ve ilme yaptıkları yolculuğun başlangıcıdır. İslam tarihinde ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatındaki en önemli olaylardan biri hiç şüphesiz ümmet bilinci oluşturmak amacıyla Mekke’deki Müslümanlara önderlik ederek Medine’ye gerçekleştirdiği yolculuktur. Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculukta Allah yolunda yapılan fedakârlığın miladı olan Hicret, İslam kardeşliğinin yayılmasının başlangıcıdır.
İslam âlemi için farklı bir öneme sahip olan ve hicri takvimimizin ilk ayını oluşturan, içerisinde birçok hayır ve bereketi bulunduran Muharrem ayı ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından Allah’ın (c.c) ayı olarak nitelendirilmiştir. İslam ümmetini yaslara boğan Peygamber Efendimizin torunu, Cennet’in Serdarı Hz. Hüseyin’in (r.a) Kerbelâ'da şehit edilmesi hadisesinin de bu ayda gerçekleşmesi İslam alemi için bu ayı daha da önemli ve manevi açıdan yüce kılmaktadır. Bu ay aynı zamanda mühim günlerden biri olan Aşure Günü’nü de içerisinde barındırması açısından tüm Müslüman âlemi için oldukça önemli ve hayırlıdır. Bu önemli ve hayırlı ayda çağımızın getirdiği sıkıntı ve problemlerle kararan kalplerimizi temizleyebilmek, insani değerlerle, vicdan, merhamet ve kardeşlik duyguları ile doldurabilmek adına bol bol dua edelim.
Hicri yılımızın ve içerisinde barındırdığı hayırlı ve mübarek ayların, Peygamberimiz (s.a.v)’in ‘Hakiki hicret kötülükleri terk etmektir’ hadisinden yola çıkarak tüm haramlardan uzaklaştığımız, sevgimizi ibadetle bütünleştirerek Allah’a samimi bir kulluk ile kalplerimizi açtığımız bir yıl olarak geçmesini temenni ediyorum.
Bu vesile ile herkesin hem Hicri yılbaşını, hem de Muharrem ayını tebrik ediyor, başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere, tüm insanlara ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Dua kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu mübarek ayda canların cem olmasını, nefsi yenmek için tutulan muharrem oruçlarının hak katında kabul olmasını, kardeşliğimizin pekişmesini, Tük-İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulmasını, akan kanların durmasını temenni ediyorum.”
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi