Silifke »

Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu, Tarım Açık İnfaz Kurumu Olma Yolunda

Silifke'de yaklaşık 150 hükümlünün kaldığı Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu, Tarım Açık İnfaz Kurumu olma yolunda çalışmalarına devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde Açık Ceza İnfaz Kurumunca Ziraat faaliyetleri kapsamında çeltik üretimi yapılıp, özel olarak paketlenen 14 ton pirincin bir kısmı adliye binası içerisindeki satış mağazasında satışa sunulmaya başlandı. Kilosu 4 liradan satılan pirinçler, Türkiye genelindeki ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında da satışa sunulacak. Tarım faaliyetleri kapsamında da 6 dönümlük bir arazide muz üretimi yapılması planlanıyor.
Satış mağazasında ise Türkiye genelindeki farklı cezaevlerinden gelen giyim, süs eşyaları, yüzük, kolye, künye, terlik, ayakkabı gibi çeşitli eşyaların satışı da yapılıyor. Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Cezaevi Müdürü Ahmet Ünal Arıca ile birlikte satış mağazasında basın mensuplarına bilgi verdi.
Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, satış mağazasında yapılan tanıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Cezaevindeki hükümlülerin rehabilitasyonu ve dışarı çıktıklarında nitelikli iş gücüne sahip olmaları kapsamında bu tarz faaliyetleri önemsediklerini kaydetti.
Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumunu, Tarım Açık infaz Kurumu haline getirme noktasında ilk ürün olan pirinç ekimini gerçekleştirip, hasat edildiğini ve paketler halinde satışa sunulduğunu ifade eden Köklü, "Şuan tüm Türkiye genelinde ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında satışa arz edeceğiz.  Dolayısıyla bu aynı zamanda Silifke'nin tanımı açısından önemli. Biz sadece pirinçle değil Sökün'de bize tahsis edilen yaklaşık 77 dönüm yerin 6 dönümde muz serası faaliyetine başlayacağız. Arge çalışmaları neticelendi, onay alındı. Bundan sonraki hedefimiz Niğde'deki Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu seviyesine gelmek. Bu bir başlangıç. Silifke için hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Silifke Gündem
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.