Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu, Tarım Açık İnfaz Kurumu Olma Yolunda

Silifke'de yaklaşık 150 hükümlünün kaldığı Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu, Tarım Açık İnfaz Kurumu olma yolunda çalışmalarına devam ediyor.

27 Eylül 2017 Çarşamba, 15:02
Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu, Tarım Açık İnfaz Kurumu Olma Yolunda
-

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde Açık Ceza İnfaz Kurumunca Ziraat faaliyetleri kapsamında çeltik üretimi yapılıp, özel olarak paketlenen 14 ton pirincin bir kısmı adliye binası içerisindeki satış mağazasında satışa sunulmaya başlandı. Kilosu 4 liradan satılan pirinçler, Türkiye genelindeki ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında da satışa sunulacak. Tarım faaliyetleri kapsamında da 6 dönümlük bir arazide muz üretimi yapılması planlanıyor.
Satış mağazasında ise Türkiye genelindeki farklı cezaevlerinden gelen giyim, süs eşyaları, yüzük, kolye, künye, terlik, ayakkabı gibi çeşitli eşyaların satışı da yapılıyor. Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Cezaevi Müdürü Ahmet Ünal Arıca ile birlikte satış mağazasında basın mensuplarına bilgi verdi.
Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, satış mağazasında yapılan tanıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Cezaevindeki hükümlülerin rehabilitasyonu ve dışarı çıktıklarında nitelikli iş gücüne sahip olmaları kapsamında bu tarz faaliyetleri önemsediklerini kaydetti.
Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumunu, Tarım Açık infaz Kurumu haline getirme noktasında ilk ürün olan pirinç ekimini gerçekleştirip, hasat edildiğini ve paketler halinde satışa sunulduğunu ifade eden Köklü, "Şuan tüm Türkiye genelinde ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında satışa arz edeceğiz.  Dolayısıyla bu aynı zamanda Silifke'nin tanımı açısından önemli. Biz sadece pirinçle değil Sökün'de bize tahsis edilen yaklaşık 77 dönüm yerin 6 dönümde muz serası faaliyetine başlayacağız. Arge çalışmaları neticelendi, onay alındı. Bundan sonraki hedefimiz Niğde'deki Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu seviyesine gelmek. Bu bir başlangıç. Silifke için hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Silifke Gündem

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı