Kültür Sanat » Tarsus »

Tarsus Müftülüğünden Sosyal Medya ve Gençlik Projesi

Tarsus İlçe Müftülüğünce yürütülen "Sosyal Medya ve Gençlik" projesi kapsamında kuran kursundaki kursiyerlere sosyal medyayı kullanırken karşılaşacakları problemler ve bunlardan korunmanın yolları konularında bilinçli b..


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus İlçe Müftülüğünce yürütülen "Sosyal Medya ve Gençlik" projesi kapsamında kuran kursundaki kursiyerlere sosyal medyayı kullanırken karşılaşacakları problemler ve bunlardan korunmanın yolları konularında bilinçli bir kullanıcı olmaları için eğitimlerle katkı sağlandı.
Gerçekleştirilen projeye ilişkin Tarsus İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.
Günümüzde hızla artmaya devam eden sosyal medya kullanımının kişilerarası yüz yüze iletişime etkisi tartışma konusu olmaktadır. Sosyal medyanın etkilemiş olduğu iletişimlerin başında çocuklar ve gençler gelmektedir. Bu çalışmada, çocuklar ve gençlerin sosyal medyayı kullanımı ve güncel hayattaki etkileri asgari düzeye düşürülmesi amaçlanmıştır.
Müftülüğümüzce yürütülen “Sosyal Medya ve Gençli Projesi” toplum nezdinde yıkıcı etkilerin sonlandırılması yönünde önemli bir soruna çözüm oldu. 18 Ağustos tarihi itibari ile sona ermesi planlanan proje kapsamda ziyaretler, konferanslar, piknikler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Proje yatılı erkek ve kız öğrencilerin kaldıkları 6 kursta gerçekleştirildi. Gülek, Taşçılı, Aladağ, Beylice Çamlıyayla ve Tekir kuran kursları proje kapsamına dahil edildi.
Projedeki amaç gençlerin aileleri ile ve toplumla sağlıklı ilişkiler kurması sağlamak ve onları sosyal medyanın zararlı etkilerine karşı bilgilendirmek bilinçlendirmek ve farkındalık kazandırmaktı.
İki haftada bir yapılan programlara çocukların ve gençlerin yoğun ilgisi ve yönelttikleri sorular projenin başarısının göstergesi oldu.
Tarsus Müftülüğümüzce yürütülen projede; gençlerin sosyal medyayı kullanırken karşılaşacakları problemler ve bunlardan korunmanın yolları üzerinde duruldu. Bu sayede, proje alnının oluşturan kurslarımızdaki öğrencilerin katılımıyla geniş bir kitleye ulaşılması sağlandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.