Tarsus Müftülüğünden Sosyal Medya ve Gençlik Projesi

Tarsus İlçe Müftülüğünce yürütülen "Sosyal Medya ve Gençlik" projesi kapsamında kuran kursundaki kursiyerlere sosyal medyayı kullanırken karşılaşacakları problemler ve bunlardan korunmanın yolları konularında bilinçli b..

14 Ağustos 2018 Salı, 12:37
Tarsus Müftülüğünden Sosyal Medya ve Gençlik Projesi
-

Tarsus İlçe Müftülüğünce yürütülen "Sosyal Medya ve Gençlik" projesi kapsamında kuran kursundaki kursiyerlere sosyal medyayı kullanırken karşılaşacakları problemler ve bunlardan korunmanın yolları konularında bilinçli bir kullanıcı olmaları için eğitimlerle katkı sağlandı.
Gerçekleştirilen projeye ilişkin Tarsus İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.
Günümüzde hızla artmaya devam eden sosyal medya kullanımının kişilerarası yüz yüze iletişime etkisi tartışma konusu olmaktadır. Sosyal medyanın etkilemiş olduğu iletişimlerin başında çocuklar ve gençler gelmektedir. Bu çalışmada, çocuklar ve gençlerin sosyal medyayı kullanımı ve güncel hayattaki etkileri asgari düzeye düşürülmesi amaçlanmıştır.
Müftülüğümüzce yürütülen “Sosyal Medya ve Gençli Projesi” toplum nezdinde yıkıcı etkilerin sonlandırılması yönünde önemli bir soruna çözüm oldu. 18 Ağustos tarihi itibari ile sona ermesi planlanan proje kapsamda ziyaretler, konferanslar, piknikler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Proje yatılı erkek ve kız öğrencilerin kaldıkları 6 kursta gerçekleştirildi. Gülek, Taşçılı, Aladağ, Beylice Çamlıyayla ve Tekir kuran kursları proje kapsamına dahil edildi.
Projedeki amaç gençlerin aileleri ile ve toplumla sağlıklı ilişkiler kurması sağlamak ve onları sosyal medyanın zararlı etkilerine karşı bilgilendirmek bilinçlendirmek ve farkındalık kazandırmaktı.
İki haftada bir yapılan programlara çocukların ve gençlerin yoğun ilgisi ve yönelttikleri sorular projenin başarısının göstergesi oldu.
Tarsus Müftülüğümüzce yürütülen projede; gençlerin sosyal medyayı kullanırken karşılaşacakları problemler ve bunlardan korunmanın yolları üzerinde duruldu. Bu sayede, proje alnının oluşturan kurslarımızdaki öğrencilerin katılımıyla geniş bir kitleye ulaşılması sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti