Muhtarlardan Biyokütle Tesisi Açıklaması

Tarsus’ta biyokütle enerji santrali kurulması ile ilgili ÇED raporu görüşmesi Yunus Emre Mahallesinde bulunan Taziye evinde yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Gündem’in haberine göre, mahalle sakinlerinin ilgi göstermediği toplantıda konuşan Muhtarlar yapılacak olan yatırıma karşı olmadıklarını ifade ederek, yatırım için yerin uygun olmadığı görüşünde bulundu.
Mersin Çevre Şehircilik Müdürlüğünde görevli raportörlerin huzurunda yapılan toplantıda bölgeye yatırım yapmak isteyen Biçer Enerji temsilcileri ve Serdar Mühendislik temsilcileri , vatandaşlara projeyi anlattı.
Tarsus Biyokütle ve Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santralinin projesini anlatan şirket yetkilisi konuşmasında ” Tarsus’ta çok fazla tavuk çiftliği olduğunu ifade ederek, burada ortaya çıkan tavuk pisliği gübrelerin bu tesiste yakılacağını”söyledi.
Daha sonra söz alan mahalle muhtarlar buraya yapılması düşünülen bertaraf tesisinin vatandaşlar tarafından uygun bulunmadığını ve toplantınında duyurulma aşamasının kanunlara aykırı şekilde yapıldığını ifade ettiler. Tesisin yapımı için ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesinin red cevabı vermesine rağmen , çalışmaların başlamasına kızan çevre dernekleri kitlesel tepki için basın açıklaması düzenleyeceklerini söyledi.
Bakanlık ve Çevre Şehircilik Müdürlüğüne bağlı raportörler 4 sayfalık zabıt tutarak toplantıyı imza altına aldı. Çevreciler ve polis arasında kısa süreli arbede yaşanırken, toplantı daha sonra sona erdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.