Muhtarlardan Biyokütle Tesisi Açıklaması

Tarsus’ta biyokütle enerji santrali kurulması ile ilgili ÇED raporu görüşmesi Yunus Emre Mahallesinde bulunan Taziye evinde yapıldı.

08 Mart 2019 Cuma, 17:44
Muhtarlardan Biyokütle Tesisi Açıklaması
-

Tarsus Gündem’in haberine göre, mahalle sakinlerinin ilgi göstermediği toplantıda konuşan Muhtarlar yapılacak olan yatırıma karşı olmadıklarını ifade ederek, yatırım için yerin uygun olmadığı görüşünde bulundu.
Mersin Çevre Şehircilik Müdürlüğünde görevli raportörlerin huzurunda yapılan toplantıda bölgeye yatırım yapmak isteyen Biçer Enerji temsilcileri ve Serdar Mühendislik temsilcileri , vatandaşlara projeyi anlattı.
Tarsus Biyokütle ve Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santralinin projesini anlatan şirket yetkilisi konuşmasında ” Tarsus’ta çok fazla tavuk çiftliği olduğunu ifade ederek, burada ortaya çıkan tavuk pisliği gübrelerin bu tesiste yakılacağını”söyledi.
Daha sonra söz alan mahalle muhtarlar buraya yapılması düşünülen bertaraf tesisinin vatandaşlar tarafından uygun bulunmadığını ve toplantınında duyurulma aşamasının kanunlara aykırı şekilde yapıldığını ifade ettiler. Tesisin yapımı için ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesinin red cevabı vermesine rağmen , çalışmaların başlamasına kızan çevre dernekleri kitlesel tepki için basın açıklaması düzenleyeceklerini söyledi.
Bakanlık ve Çevre Şehircilik Müdürlüğüne bağlı raportörler 4 sayfalık zabıt tutarak toplantıyı imza altına aldı. Çevreciler ve polis arasında kısa süreli arbede yaşanırken, toplantı daha sonra sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti