Güncel »

Minik Yavruya Büyükşehir Yeniden Hayat Verdi

Sahibi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne terkedilen ve doğuştan anüsü olmadığı için en çok 1 hafta yaşayabilmesi öngörülen Ponçik isimli yavru kedi, veteriner hekimlerin başarılı müdahalesiyle hayata tutundu.


@mersinhaber 'i takip et
Yapılan ilk muayenede Ponçik’in yüz binde bir görülen bir sağlık problemi yaşadığı ve doğuştan anüsü olmadığı için dışkısının bağırsağını parçalayarak üreme organından çıktığı tespit edildi. Ponçik, 2,5 saat süren başarılı bir cerrahi müdahaleyle sağlığına kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne terkedilen ve doğuştan anüsü olmadığı için en çok 1 hafta yaşayacağı düşünülen Ponçik isimli yavru kedi, veteriner hekimlerin başarılı müdahalesiyle hayata tutundu.
2.5 saat süren ameliyatla kurtarıldı

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sahip çıkılarak, hayata döndürülen hayvanlar zincirine bir yenisi daha eklendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilerek, sahibi tarafından doğuştan anüsü olmadığı şikayetiyle terkedilen Ponçik isimli Scottish cinsi yavru kedi, uzman veteriner hekimler tarafından muayene edildi.

Yüz binde bir görülen sağlık problemi yaşıyor

Yapılan ilk muayenede Ponçik’in yüz binde bir görülen bir sağlık problemi yaşadığı ve doğuştan anüsü olmadığı için dışkısının bağırsağını parçalayarak üreme organından çıktığı tespit edildi. Henüz 2,5 aylık olan ve katı gıdaya geçmediği için bugüne kadar yaşadığı öğrenilen Ponçik, tam 2,5 saat süren başarılı bir cerrahi müdahaleyle hayata döndürüldü.

Bağırsağı parçalandığı için kanama ve enfeksiyonla birlikte dışkısını yapamama şikayeti ile Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne bırakılan yavru kedinin, acil olarak alındığı ameliyatta önce anüsünün olması gereken yerde kesi açıldı. Daha sonra kalın bağırsağı kesilen yerden dışarı çıkarılarak, olması gereken noktaya yerleştirildi.

Başarılı geçen ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan ve bakımevinde tedavisi devam eden Ponçik, tedavi olmanın mutluluğuyla hayatın tadını çıkaracak.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.