Minik Yavruya Büyükşehir Yeniden Hayat Verdi

Sahibi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne terkedilen ve doğuştan anüsü olmadığı için en çok 1 hafta yaşayabilmesi öngörülen Ponçik isimli yavru kedi, veteriner hekimlerin başarılı müdahalesiyle hayata tutundu.

15 Kasım 2019 Cuma, 09:18
Minik Yavruya Büyükşehir Yeniden Hayat Verdi
-

Yapılan ilk muayenede Ponçik’in yüz binde bir görülen bir sağlık problemi yaşadığı ve doğuştan anüsü olmadığı için dışkısının bağırsağını parçalayarak üreme organından çıktığı tespit edildi. Ponçik, 2,5 saat süren başarılı bir cerrahi müdahaleyle sağlığına kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne terkedilen ve doğuştan anüsü olmadığı için en çok 1 hafta yaşayacağı düşünülen Ponçik isimli yavru kedi, veteriner hekimlerin başarılı müdahalesiyle hayata tutundu.
2.5 saat süren ameliyatla kurtarıldı

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sahip çıkılarak, hayata döndürülen hayvanlar zincirine bir yenisi daha eklendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilerek, sahibi tarafından doğuştan anüsü olmadığı şikayetiyle terkedilen Ponçik isimli Scottish cinsi yavru kedi, uzman veteriner hekimler tarafından muayene edildi.

Yüz binde bir görülen sağlık problemi yaşıyor

Yapılan ilk muayenede Ponçik’in yüz binde bir görülen bir sağlık problemi yaşadığı ve doğuştan anüsü olmadığı için dışkısının bağırsağını parçalayarak üreme organından çıktığı tespit edildi. Henüz 2,5 aylık olan ve katı gıdaya geçmediği için bugüne kadar yaşadığı öğrenilen Ponçik, tam 2,5 saat süren başarılı bir cerrahi müdahaleyle hayata döndürüldü.

Bağırsağı parçalandığı için kanama ve enfeksiyonla birlikte dışkısını yapamama şikayeti ile Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne bırakılan yavru kedinin, acil olarak alındığı ameliyatta önce anüsünün olması gereken yerde kesi açıldı. Daha sonra kalın bağırsağı kesilen yerden dışarı çıkarılarak, olması gereken noktaya yerleştirildi.

Başarılı geçen ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan ve bakımevinde tedavisi devam eden Ponçik, tedavi olmanın mutluluğuyla hayatın tadını çıkaracak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
VALİ TOROS, ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ASIM TÜRKEL’İ ANMA VE ŞEHİT ASIM TÜRKEL İLKOKULUNUN TEMSİLİ AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI
ARACIN ÖNÜNE ATTLAYAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ
MUT'TA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
MİLLETVEKİLLERİ SÖYLEMEZ, KIRATLI İLE BAŞKAN ALDEMİR'DEN VALİ TOROS'A ZİYARET
VALİ TOROS, GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILDI
TOROSLAR’DA 19 MAYIS COŞKUSU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE HAVADA, KARADA VE DENİZDE 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI
KADINLAR EĞİTİMDE, ÇOCUKLAR GÜVENDE: HALKKENT MERCEK’TE OYUN ODASI DESTEĞİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE SANAL GERÇEKLİK İLE AFET EĞİTİMİ
MERSİN'DE OTOYOL JANDARMASINDAN DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ