Tarsus » Yerel »

Tarsus TSO Çalışanlarına Ergonomi Semineri

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası personeline Fizyoterapist Hülya Bozoğlu tarafından ergonomi, duruş bozukluğu ve omurga sağlığı üzerine seminer verildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini ve çalışanlarını bilgilendirmeye yönelik seminerlerine devam ediyor. Bu kez de Oda çalışanlarına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Fizyoterapist Hülya Bozoğlu tarafından verilen eğitime Oda çalışanlarının yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo da katıldı.


UYGULAMALAR YAPILDI

Fizyoterapist Hülya Bozoğlu ‘’Omurgamı Seviyorum’’ konulu sunumunda omurga problemine neden olan faktörleri anlattı. Nedenler arasında obezite problemi, astım-koah hastalığı, sigara tüketimi, yanlış egzersizler, masa başında çalışma, duruş şekli, depresyon ve kronik stresin önemli yer tuttuğunu belirten Bozoğlu, koruma ve alternatif tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Koruma ve tedavi için kilo kontrolü, dengeli beslenme (d vitamini, mineraller), düzenli egzersiz, klinik pilates, düzenli terapi ve masaj, yüzme, bisiklet kullanma, dengeli ağırlık taşımayı öneren Bozoğlu, doğru oturuş, yatış ve yastık kullanımının nasıl olması gerektiğini uygulamalı ve görsel sunumlarla anlattı.

Sunumun yanı sıra fiziki değerlendirme ve uygulamalara da yer verilen seminerde çalışanlar arasında aktivite de yapılarak eğlenceli ve keyifli bir ortam sağlandı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.