Mezitli » Yerel »

Mersin Mezitli'yi Sel Bastı

Mersin Mezitli'de şiddetli yağış sonrası yollar adeta dereye dönüşürken, vatandaşlar belediyenin zamanında çalışmamasını eleştirdi.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin genelinde dün geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış aralıksız devam ederken yağış nedeniyle özellikle Mezitli'de bir çok bölge sular altında kaldı.
Mezitli'de bir çok cadde adeta dereye dönerken vatandaşlar Mezitli Belediyesinin zamanında önlem almamakla suçladı.
MersinHaber.com whatsapp ihbar hattı ve Mersinhaber sosyal medya hesaplarından bize ulaşan bazı vatandaşlar meteorolojinin iki günce uyardığını fakat özellikle Mezitli Belediyesinin önlem almada yetersiz kaldığını ifade ettiler.
Vatandaşlardan Zeki Durgun şu ifadeleri kullandı, "Meteoroloji yaklaşık 2 günden bu yana Mersin için şiddetli yapış uyarısı yaptı. Mersin'de özellikle denize sıfır olan Mezitli Belediyesi daha çok önlem almalıydı. Çünkü yukarı bölgelerden gelen yağmur suları Mezitli'ye geliyor ve dolayısı ile burada bir sel baskın riski oluşuyor. Fakat basından gördüğümüz kadarıyla Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan önlem almak yerine Pazar günü yılbaşı kutlamaları çerçevesinde tango yaptı. Bence başkan tangoyu bıraksın Mezitli'ye baksın" şeklinde ifadelerle tepki gösterdiler.
Mezitli ana caddeler ile ara sokaklar göle dönerken yolda araçlar güçlükle ilerlerken bir araç yolda mahsur kaldı. Suda mahsur kalan sürücülerin imdadına Büyükşehir itfaiye ekipleri yetişti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.