Yerel »

Mersin’de Jandarma Sivil Kıyafetle Yolcu Araçları ve Servis Taşımacılığı Yapan Araçları Denetledi

Jandarma, ülke genelinde otobüslerin karıştığı trafik kazalarında son dönemde dikkat çekecek sayıda toplu ölüm ve yaralanmalar meydana geldiği vurgusunu yaparak, Mersin’de sivil kıyafetle yolcu olarak bindiği toplu taşıma araçlarını kontrol etti.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yolcu otobüslerinin karıştığı kazaların önlenmesi, taşımacılık faaliyetlerinin mevzuata uygun, kesintisiz, sorunsuz, güvenli bir şekilde yapılabilmesi ve işçi servis araç kazalarının en az seviyeye indirilmesi, yolcu taşımacılığı yapan firmaların ve otobüs şoförlerinin ilgili mevzuata ve trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, sürekli denetimler ile şoförler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunun yoğun şekilde hissettirilmesi ve insanların güvenli bir yolculuk yapmalarının sağlanması maksadıyla otogarlardan veya güzergâh üzerindeki yolcu indirme bindirme noktalarından otobüs veya minibüslere binmek suretiyle Mersin İl Jandarma Komutanlığınca il genelinde yolcu taşımacılığı yapan araçlarda, sivil kıyafetli trafik personeli görevlendirildi.
Sivil Trafik personeli tarafından, Seyahat esnasında şoförü ve karayolunu gözlemleyerek, seyir halinde telefonla konuşma, çalışma ve dinlenme sürelerine uyma, sürücünün ve yolcuların emniyet kemeri kullanma, sigara içme ve diğer trafik kurallarına uyulup uyulmadığı hususlarında kontroller yapılarak sürücü ve yolculara trafikle ilgili bilgilendirme yapıldı.
Benzer uygulamaların ilerleyen günlerde de devam edeceği bildirilirken, yapılan sivil denetleme sonucu 9 servis ve yolcu aracı kontrol edildi. Çalışmada memnuniyet verici sonuç olarak ise kural ihlali yapan sürücü tespit edilemedi.
Mersin İl Jandarma Komutanlığınca emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü suç ve suç unsuruyla mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.