Mersin’de Jandarma Sivil Kıyafetle Yolcu Araçları ve Servis Taşımacılığı Yapan Araçları Denetledi

Jandarma, ülke genelinde otobüslerin karıştığı trafik kazalarında son dönemde dikkat çekecek sayıda toplu ölüm ve yaralanmalar meydana geldiği vurgusunu yaparak, Mersin’de sivil kıyafetle yolcu olarak bindiği toplu taşıma araçlarını kontrol etti.

18 Mart 2020 Çarşamba, 07:42
Mersin’de Jandarma Sivil Kıyafetle Yolcu Araçları ve Servis Taşımacılığı Yapan Araçları Denetledi
-

Yolcu otobüslerinin karıştığı kazaların önlenmesi, taşımacılık faaliyetlerinin mevzuata uygun, kesintisiz, sorunsuz, güvenli bir şekilde yapılabilmesi ve işçi servis araç kazalarının en az seviyeye indirilmesi, yolcu taşımacılığı yapan firmaların ve otobüs şoförlerinin ilgili mevzuata ve trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, sürekli denetimler ile şoförler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunun yoğun şekilde hissettirilmesi ve insanların güvenli bir yolculuk yapmalarının sağlanması maksadıyla otogarlardan veya güzergâh üzerindeki yolcu indirme bindirme noktalarından otobüs veya minibüslere binmek suretiyle Mersin İl Jandarma Komutanlığınca il genelinde yolcu taşımacılığı yapan araçlarda, sivil kıyafetli trafik personeli görevlendirildi.
Sivil Trafik personeli tarafından, Seyahat esnasında şoförü ve karayolunu gözlemleyerek, seyir halinde telefonla konuşma, çalışma ve dinlenme sürelerine uyma, sürücünün ve yolcuların emniyet kemeri kullanma, sigara içme ve diğer trafik kurallarına uyulup uyulmadığı hususlarında kontroller yapılarak sürücü ve yolculara trafikle ilgili bilgilendirme yapıldı.
Benzer uygulamaların ilerleyen günlerde de devam edeceği bildirilirken, yapılan sivil denetleme sonucu 9 servis ve yolcu aracı kontrol edildi. Çalışmada memnuniyet verici sonuç olarak ise kural ihlali yapan sürücü tespit edilemedi.
Mersin İl Jandarma Komutanlığınca emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü suç ve suç unsuruyla mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”