Sağlık » Yerel »

Sağlığa Açılan Kapı: Tüp Mide Ameliyatı

Obezite cerrahisi alanında uzun süredir büyük başarı oranlarıyla uygulanan, hemen her yaş grubunda oldukça tatmin edici sonuçlar elde edilen tüp mide ameliyatı, gelişen teknolojisi ve güncellenen teknikleriyle, hastaların zayıflama yolculuklarında en etkili yardımcılarından olmaya devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Yapılan tahlil, tetkik ve incelemeler sonucunda sadece uygun görülen hastalara uygulanan bu girişimsel cerrahi yöntem, bir yandan iştahı baskılarken diğer yandan daha küçük porsiyonlarla tokluk sağlayarak, hastalara zayıflama süreçlerinde motivasyon ve hız kazandırıyor. Yılın hemen her dönemi uygulanabilen yöntem, özellikle obezite nedeniyle azalan yaşam kalitesini güvenli ve hızlı bir şekilde artırması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Mersin tüp mide operasyonlarında hem yüksek başarı oranı hem de hasta odaklı yaklaşımı ile adından sıkça söz ettirmeyi başaran Operatör Doktor Doğan Erkal, operasyonların başarısının ciddi oranda, hastaların süreç hakkında yeterince bilgi sahibi olmasına ve aynı zamanda operasyon sonrasında yaşam tarzlarında birtakım değişiklikler yapmaya hazır ve istekli olmalarına bağlı olduğunu belirtiyor. Bu cerrahi girişimin sadece sürecin başlangıcı olduğunu belirten Erkal, tüp mide Mersin ve çevre il hastalarından kendilerine başvuranlara, süreç öncesinde akıllarında soru kalmayacak şekilde bilgi aktardıklarını ve süreci bu anlamda şansa bırakmadıklarını da özellikle belirtiyor.


Tüp Mide Ameliyatı ile Yaşam Kalitenizi Artırın

Mersin tüp mide operasyonlarında hatırı sayılır hasta sayısı ve yüksek başarı oranı ile çalışmalarına devam eden Op. Dr. Doğan Erkal, hastaların özellikle yaşam kalitelerini gözle görülür oranda iyileştiren bu cerrahi operasyon için hem bedenen hem de psikolojik olarak hazır olmalarının büyük önem taşıdığını vurguluyor. Kendilerine başvuran hastalara bir dizi testler uyguladıklarını belirten Erkal, sadece belirli kriterleri sağlayan hastaların bu tedavi sürecine dahil olabildiğinin de altını çiziyor. Hem iş hayatında hem de özel hayatında kilo problemleri nedeniyle sorunlar yaşayan hastaların, süreç ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmalarının operasyon başarısını ve ilerleyen dönemde elde edecekleri sonuçları ciddi anlamda etkilediğini belirten Erkal, sürecin ilk aşamasının her zaman için bilgilendirme ile başladığını vurguluyor. Testler sonucunda tedavi planlaması yapılan hastalar, kendilerine verilen operasyon tarihine kadar psikolojik olarak da destekleniyor. Operasyon öncesinde, ortalama olarak cerrahi girişime en az iki gün kala yapılacak bazı kan tahlilleri ile hastanın anesteziye uygunluğu belirleniyor. Test sonuçları anestezi uzmanı tarafından değerlendirilerek operasyon onayı veriliyor. Hastanın, ameliyattan bir süre önce, varsa düzenli olarak kullandığı kan sulandırıcı ilaçları bırakması ve operasyon öncesinde kendisine bildirilecek ameliyat öncesi açlık sürelerine dikkat etmesi gerekiyor. Tüp mide Mersin ve sıcaklıkların genel olarak yüksek seyrettiği bazı diğer bölgelerde yoğun olarak sonbahar ve kış aylarında talep artışı gösterse de aslında yılın hemen her ayında uygulanabiliyor. Tüp mide ameliyatı sonrasında, hastaların takibi açısından hastanede 2 ila 4 gün arası yatış yapmaları gerekebildiğinin altını çizen Erkal, özellikle aktif iş hayatına devam eden hastaların, operasyon planlamalarında, iyileşme sürelerini de dikkate almaları gerektiğini vurguluyor.

Sağlıklı Bir Bedene Güvenle Kavuşun
Mersin tüp mide operasyonlarında en yeni teknoloji ve yöntemleri kullandıklarını belirten Op. Dr. Doğan Erkal, bu sayede başarı oranlarının yüksek, ameliyat riskinin ise binde 1 gibi düşük oranda tutulabildiğinin altını çiziyor. Operasyonların ortalama olarak 45 dakika ile 1,5 saat civarında sürdüğünü belirten Erkal, cerrahi işlem esnasında, mide çıkışının ortalama olarak 5cm yukarısından başlayarak yemek borusu ile birleşen noktaya kadar mide dış yüzeyini özel teknik ve aletler yardımı ile çıkardıklarını, bu durumun mide kapasitesini önemli oranda azaltarak daha küçük porsiyonlarda tokluk sağlamayı mümkün hale getirdiğini belirtiyor. Mide girişinde yer alan ve fundus olarak adlandırılan bölümün de operasyon esnasında çıkarıldığını belirten Erkal, iştah hormonu olarak da bilinen ghrelin hormonunun yer aldığı bu alanın çıkarılmasının, hastada iştahın azalmasına ve porsiyon kontrolünün kolaylaşmasına katkıda bulunduğunun altını çiziyor. Midenin yaklaşık olarak %80’lik bölümünün alındığı operasyon sonrasında, geriye kalan ve uzun bir tüpü andıran mide, sağlıklı bir şekilde işlevini sürdürmeye devam edebiliyor. Ameliyat sonrasında, hastalarına yeni beslenme düzenleri hakkında gerekli eğitimlerin yanı sıra birtakım ilaçların reçete edildiğini belirten Erkal, tüp mide mersin ve çevre illerinden gelen hastalarının rutin kontroller için belirli aralıklarla hastane ziyaretlerinin de sonuca ve iyileşmeye katkı sağlayacağının altını çiziyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.