Sağlığa Açılan Kapı: Tüp Mide Ameliyatı

Obezite cerrahisi alanında uzun süredir büyük başarı oranlarıyla uygulanan, hemen her yaş grubunda oldukça tatmin edici sonuçlar elde edilen tüp mide ameliyatı, gelişen teknolojisi ve güncellenen teknikleriyle, hastaların zayıflama yolculuklarında en etkili yardımcılarından olmaya devam ediyor.

04 Şubat 2023 Cumartesi, 20:50
Sağlığa Açılan Kapı: Tüp Mide Ameliyatı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yapılan tahlil, tetkik ve incelemeler sonucunda sadece uygun görülen hastalara uygulanan bu girişimsel cerrahi yöntem, bir yandan iştahı baskılarken diğer yandan daha küçük porsiyonlarla tokluk sağlayarak, hastalara zayıflama süreçlerinde motivasyon ve hız kazandırıyor. Yılın hemen her dönemi uygulanabilen yöntem, özellikle obezite nedeniyle azalan yaşam kalitesini güvenli ve hızlı bir şekilde artırması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Mersin tüp mide operasyonlarında hem yüksek başarı oranı hem de hasta odaklı yaklaşımı ile adından sıkça söz ettirmeyi başaran Operatör Doktor Doğan Erkal, operasyonların başarısının ciddi oranda, hastaların süreç hakkında yeterince bilgi sahibi olmasına ve aynı zamanda operasyon sonrasında yaşam tarzlarında birtakım değişiklikler yapmaya hazır ve istekli olmalarına bağlı olduğunu belirtiyor. Bu cerrahi girişimin sadece sürecin başlangıcı olduğunu belirten Erkal, tüp mide Mersin ve çevre il hastalarından kendilerine başvuranlara, süreç öncesinde akıllarında soru kalmayacak şekilde bilgi aktardıklarını ve süreci bu anlamda şansa bırakmadıklarını da özellikle belirtiyor.


Tüp Mide Ameliyatı ile Yaşam Kalitenizi Artırın

Mersin tüp mide operasyonlarında hatırı sayılır hasta sayısı ve yüksek başarı oranı ile çalışmalarına devam eden Op. Dr. Doğan Erkal, hastaların özellikle yaşam kalitelerini gözle görülür oranda iyileştiren bu cerrahi operasyon için hem bedenen hem de psikolojik olarak hazır olmalarının büyük önem taşıdığını vurguluyor. Kendilerine başvuran hastalara bir dizi testler uyguladıklarını belirten Erkal, sadece belirli kriterleri sağlayan hastaların bu tedavi sürecine dahil olabildiğinin de altını çiziyor. Hem iş hayatında hem de özel hayatında kilo problemleri nedeniyle sorunlar yaşayan hastaların, süreç ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmalarının operasyon başarısını ve ilerleyen dönemde elde edecekleri sonuçları ciddi anlamda etkilediğini belirten Erkal, sürecin ilk aşamasının her zaman için bilgilendirme ile başladığını vurguluyor. Testler sonucunda tedavi planlaması yapılan hastalar, kendilerine verilen operasyon tarihine kadar psikolojik olarak da destekleniyor. Operasyon öncesinde, ortalama olarak cerrahi girişime en az iki gün kala yapılacak bazı kan tahlilleri ile hastanın anesteziye uygunluğu belirleniyor. Test sonuçları anestezi uzmanı tarafından değerlendirilerek operasyon onayı veriliyor. Hastanın, ameliyattan bir süre önce, varsa düzenli olarak kullandığı kan sulandırıcı ilaçları bırakması ve operasyon öncesinde kendisine bildirilecek ameliyat öncesi açlık sürelerine dikkat etmesi gerekiyor. Tüp mide Mersin ve sıcaklıkların genel olarak yüksek seyrettiği bazı diğer bölgelerde yoğun olarak sonbahar ve kış aylarında talep artışı gösterse de aslında yılın hemen her ayında uygulanabiliyor. Tüp mide ameliyatı sonrasında, hastaların takibi açısından hastanede 2 ila 4 gün arası yatış yapmaları gerekebildiğinin altını çizen Erkal, özellikle aktif iş hayatına devam eden hastaların, operasyon planlamalarında, iyileşme sürelerini de dikkate almaları gerektiğini vurguluyor.

Sağlıklı Bir Bedene Güvenle Kavuşun
Mersin tüp mide operasyonlarında en yeni teknoloji ve yöntemleri kullandıklarını belirten Op. Dr. Doğan Erkal, bu sayede başarı oranlarının yüksek, ameliyat riskinin ise binde 1 gibi düşük oranda tutulabildiğinin altını çiziyor. Operasyonların ortalama olarak 45 dakika ile 1,5 saat civarında sürdüğünü belirten Erkal, cerrahi işlem esnasında, mide çıkışının ortalama olarak 5cm yukarısından başlayarak yemek borusu ile birleşen noktaya kadar mide dış yüzeyini özel teknik ve aletler yardımı ile çıkardıklarını, bu durumun mide kapasitesini önemli oranda azaltarak daha küçük porsiyonlarda tokluk sağlamayı mümkün hale getirdiğini belirtiyor. Mide girişinde yer alan ve fundus olarak adlandırılan bölümün de operasyon esnasında çıkarıldığını belirten Erkal, iştah hormonu olarak da bilinen ghrelin hormonunun yer aldığı bu alanın çıkarılmasının, hastada iştahın azalmasına ve porsiyon kontrolünün kolaylaşmasına katkıda bulunduğunun altını çiziyor. Midenin yaklaşık olarak %80’lik bölümünün alındığı operasyon sonrasında, geriye kalan ve uzun bir tüpü andıran mide, sağlıklı bir şekilde işlevini sürdürmeye devam edebiliyor. Ameliyat sonrasında, hastalarına yeni beslenme düzenleri hakkında gerekli eğitimlerin yanı sıra birtakım ilaçların reçete edildiğini belirten Erkal, tüp mide mersin ve çevre illerinden gelen hastalarının rutin kontroller için belirli aralıklarla hastane ziyaretlerinin de sonuca ve iyileşmeye katkı sağlayacağının altını çiziyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı