Yerel »

Diyarbakır Çermik'te Kar Yağışı Sonrası Kuru Yemişe Talep Arttı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yoğun kar yağışının ardından vatandaşların kuruyemişe olan talebinde belirgin bir artış gözlemlendi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Diyarbakır Çermik ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı, yolları kapatınca, vatandaşların kuruyemişe olan ilgisi de arttı. Aşırı kar yağışı nedeniyle narenciye meyvelerine ulaşımda yaşanan aksamalar ve don olayları, yerel halkı farklı alternatiflere yönlendirdi. Bu durum, ilçedeki organik kuruyemiş pazarında yoğun bir ziyaretçi akınına neden oldu. Kış mevsiminde akşamları çayla birlikte tüketilen, enerji ve protein değeri yüksek kuruyemişler, vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. İlçedeki organik kuruyemiş pazarında, üzüm suyundan yapılan pestil, cevizli sucuk, helva gibi ürünlerin yanı sıra, ceviz, kuru üzüm, badem, közde kavrulmuş leblebi, kuru kayısı, kuru incir ve menengiç kahvesi gibi çeşitli seçenekler sunuluyor. Bu artış, hem yerel esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.