Yakup BONCUK

Marka Kent Olmak Kolay Mı?

Geçtiğimiz günlerde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında ‘Tarsus’un Hikayesini Nasıl Anlatırız’ konulu bir söyleşi..

Geçtiğimiz günlerde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında ‘Tarsus’un Hikayesini Nasıl Anlatırız’ konulu bir söyleşi yapıldı.
Söyleşiye konuk olarak Gazeteci, yazar ve Hukuk bilimcisi,Akademisyen Şeyda Taluk konuşmacı olarak katıldı.
Tarsus Ticaret v e Sanayi Odası ve Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) işbirliği ile Konferans Salonunda ‘Tarsus’un Hikayesini Nasıl Anlatırız’ konulu bilgilendirme toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve üyeleri, İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı Esin Erkoç, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ile TSO Meclis üyeleri ve bazı STK temsilcileri katılmışlar.
Bu önemli konuyu ilgi ile takip ettim.
Gerçekten önemli ve yararlı oldu..
Konuşmacı hanım, Taluk, sohbetvari geçen toplantıda bir şehirde sürdürülebilir işlerin yürütülmesi noktasında vizyoner liderlere ihtiyaç olduğunu söyleyerek “her kent kendi bünyesinde olan tarihi ve turistik , sanatsal, kültürel değeri olan şeyleri hikayesini yazarak, bunları anlatarak başkalarına tanıtlamı ve böylece ilgi odağı olmalı. O kentin içinde yaşayanlar, ticaret yapanlar, siyasilerde kentine sahip çıkmalıdır” dedi.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ile bir araya gelen Halkla İlişkiler Uzmanı ve Akademisyen Şeyda Taluk,takım çalışması, araştırma ve hazırlık aşaması, alt yapı, strateji (yol haritası), hizmet planı, Uygulama-değerlendirme ve revizyon gibi konu başlıklara yönelmenin şart olduğunu söylemekte.
İlişkiler Uzmanı ve Akademisyen Şeyda Taluk, doğrudan ürüne ve onun özelliklerine odaklanan bir iletişim anlayışı gücünü kaybetmeye başladığını hatırlattı.
Taluk, “Hikaye anlatma sanatı bir süredir ciddi bir ilgi görüyor. Artık markalar, hikayeler aracılığıyla mesajlarını iletmeye, tüketicileriyle bağ kurmaya çalışıyorlar. Eski çağlardan bu yana birçok felsefecinin de üzerine çalıştığı, düşündüğü hikaye ya da anlatı, eğitimden eğlenceye birçok alanda etkin ve önemli bir ikna aracı.
Hikaye anlatımı, eğlendirmek, gelenekleri ya da tecrübelerini paylaşmak, eğitmek için yüzyıllardır kullanılan bir yöntem. Dijital hikaye anlatmanın kalbinde de, pazarlamanın aksine ürün değil, izleyici kitle oturuyor. Kısaca artık marka ve seyirciye özgün bir hikaye yaratarak ve bu hikayenin etrafında içerik oluşturarak, tüketicinin kalbini kazanmak durumundayız” diyor.
Bu tür toplantıların daha sık yapılmasında yarar var diyorum.
Çünkü bizim göremediklerimizi başkaları dışardan daha iyi görüyor..
Ve fikir veriyor.
Marka kent olmak kolay değil..

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.