Marka Kent Olmak Kolay Mı?

6 Mart 2019 Çarşamba 09:23
Yakup BONCUK
Geçtiğimiz günlerde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında ‘Tarsus’un Hikayesini Nasıl Anlatırız’ konulu bir söyleşi yapıldı.
Söyleşiye konuk olarak Gazeteci, yazar ve Hukuk bilimcisi,Akademisyen Şeyda Taluk konuşmacı olarak katıldı.
Tarsus Ticaret v e Sanayi Odası ve Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) işbirliği ile Konferans Salonunda ‘Tarsus’un Hikayesini Nasıl Anlatırız’ konulu bilgilendirme toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve üyeleri, İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı Esin Erkoç, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ile TSO Meclis üyeleri ve bazı STK temsilcileri katılmışlar.
Bu önemli konuyu ilgi ile takip ettim.
Gerçekten önemli ve yararlı oldu..
Konuşmacı hanım, Taluk, sohbetvari geçen toplantıda bir şehirde sürdürülebilir işlerin yürütülmesi noktasında vizyoner liderlere ihtiyaç olduğunu söyleyerek “her kent kendi bünyesinde olan tarihi ve turistik , sanatsal, kültürel değeri olan şeyleri hikayesini yazarak, bunları anlatarak başkalarına tanıtlamı ve böylece ilgi odağı olmalı. O kentin içinde yaşayanlar, ticaret yapanlar, siyasilerde kentine sahip çıkmalıdır” dedi.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ile bir araya gelen Halkla İlişkiler Uzmanı ve Akademisyen Şeyda Taluk,takım çalışması, araştırma ve hazırlık aşaması, alt yapı, strateji (yol haritası), hizmet planı, Uygulama-değerlendirme ve revizyon gibi konu başlıklara yönelmenin şart olduğunu söylemekte.
İlişkiler Uzmanı ve Akademisyen Şeyda Taluk, doğrudan ürüne ve onun özelliklerine odaklanan bir iletişim anlayışı gücünü kaybetmeye başladığını hatırlattı.
Taluk, “Hikaye anlatma sanatı bir süredir ciddi bir ilgi görüyor. Artık markalar, hikayeler aracılığıyla mesajlarını iletmeye, tüketicileriyle bağ kurmaya çalışıyorlar. Eski çağlardan bu yana birçok felsefecinin de üzerine çalıştığı, düşündüğü hikaye ya da anlatı, eğitimden eğlenceye birçok alanda etkin ve önemli bir ikna aracı.
Hikaye anlatımı, eğlendirmek, gelenekleri ya da tecrübelerini paylaşmak, eğitmek için yüzyıllardır kullanılan bir yöntem. Dijital hikaye anlatmanın kalbinde de, pazarlamanın aksine ürün değil, izleyici kitle oturuyor. Kısaca artık marka ve seyirciye özgün bir hikaye yaratarak ve bu hikayenin etrafında içerik oluşturarak, tüketicinin kalbini kazanmak durumundayız” diyor.
Bu tür toplantıların daha sık yapılmasında yarar var diyorum.
Çünkü bizim göremediklerimizi başkaları dışardan daha iyi görüyor..
Ve fikir veriyor.
Marka kent olmak kolay değil..
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir, Daha Temiz Ve Sürdürülebilir Bir Deniz Ekosistemi İçin Çalışmalarını Sürdürüyor
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı
TADEKA’da Ümit Yaşar Oğuzcan Okuma Grubu Kuruldu
Mersin Büyükşehir’in Sosyal Projeleri Memnuniyet Yaratmaya Devam Ediyor
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’den 23 Nisan Bayram Mesajı
Başkan Seçer, CHP’nin Ankara’daki ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’na Katıldı
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı