Başkan Seçer Mut Halkıyla Buluştu, Tarihi Taşhan’da Üretici Kadınlarla Bir Araya Geldi

Halkın içinde olmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, bu kez de Mut İlçesi’ni ziyaret etti.

22 Mart 2024 Cuma, 22:52
Başkan Seçer Mut Halkıyla Buluştu, Tarihi Taşhan’da Üretici Kadınlarla Bir Araya Geldi
-

Mut halkı için gerçekleştirdikleri hizmetlerin her yurttaşa eşit bir şekilde ulaştırıldığını söyleyen Seçer, “Bizim yaptığımız her hizmetin bir anlamı var; biz adalet dağıtıyoruz. Hiç kimseye ayrımcılık yok” diye konuştu.
 
5 yıl daha Mersin halkına hizmet edeceklerinden hiçbir endişelerinin olmadığını söyleyen Seçer, seçimlerde Mut’tan rekor bir oy oranı beklediklerinin de altını çizdi. Seçer, “Mut hakkını alacak ama başkan da alın terinin karşılığını alacak” dedi.
 
 
Mut’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir cazibe merkezi haline getirilen tarihi Taşhan’a giderek burada ‘Üretici Kadınlar Buluşması’na katılan Başkan Seçer, öncesinde de Mut Cuma Pazarı’nı gezdi. Başkan Seçer’e CHP Mut Belediye Başkan Adayı Gülsüm Kevser Mut ile CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür eşlik etti.
 
Tarihi Taşhan’da Seçer’e yoğun ilgi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından bir cazibe merkezi haline getirilen ve üretici kadınların stant açıp ürünlerini satışa sunabildiği Mut tarihi Taşhan’da düzenlenen ‘Üretici Kadınlar Buluşması’na katılan Başkan Seçer, burada üretici kadınlar ile bir araya geldi. Mut halkının enerjisinin yüksek olduğunu ve bu enerjinin kendisine de yansıdığını söyleyen Seçer, yapılan hizmetler yurttaşlar tarafından beğenilip, takdir gördüğünde kendisinin de çok mutlu olduğunu belirtti.
 
“Sürdürülebilir projeler uyguluyor ve iş takibi yapıyoruz”
Seçer, Mut’ta yer alan tarihi Taşhan’ın önceden atıl vaziyette olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde buranın üretici kadınların faydalanacağı bir yer haline dönüştürüldüğünün belirtti. Mersin merkezden ve ilçelerden yurttaşların Taşhan’ı ziyaret ettiğini kaydeden Seçer, “Buraya Mersin merkezden veya diğer ilçelerden turlar düzenleniyor. Gelen ziyaretçiler buradan alışveriş yapıyor. Mut’un ürünlerini; peynirini, kaysısını, incirini, el işini, dokumasını alıyor. Bunlar bizi mutlu ediyor” diyerek yapılan çalışmanın neticesini aldıklarını ifade etti. Yapılan iş, hizmet ve projelerde asıl önemli olanın sürdürülebilir olanı yakalamak olduğunun altını çizen Seçer, “Sürdürülebilir projeler uyguluyoruz. Yaptığımız projenin nasıl işlediğini kontrol ediyor, sonuç alıyoruz. Yoksa el yordamıyla bir işi yaparsan ve ucundan tutarsan hayrı olmaz” diye konuştu.
 
“Bizim yaptığımız her hizmetin bir anlamı var; biz adalet dağıtıyoruz”
5 yıllık görev süresi boyunca Büyükşehir’in Mut’ta önemli hizmetler yaptığını aktaran Seçer, özellikle Mut’a bağlı kırsal mahallelerde üreticilerin işini kolaylaştıracak ana ve grup yollarını düzelttiklerini de sözlerine ekledi. Seçer, Büyükşehir’in sorumluluk alanı dışındaki yollarda da yurttaşların mağduriyet yaşamaması adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Gelecek dönemde 2024 yılı ile beraber de önemli miktarda yol yapımlarına devam edeceğiz” dedi. Mutlu üretici ve birliklere sağlanan destekleri de anlatan Seçer, tarımsal desteklere gelecek dönemde de devam edeceklerini söyledi. Her bölgeye ihtiyacına uygun destek sağladıklarını vurgulayan Seçer, “Bizim yaptığımız her hizmetin bir anlamı var; biz adalet dağıtıyoruz. Hiç kimseye ayrımcılık yok. Herkes hakkını alacak yoka bu ülke kalkınmaz” diye konuştu.
 
“Mut hakkını alacak ama başkan da alın terinin karşılığını alacak”
Bir 5 yıl daha Mersin halkına hizmet edeceklerinden hiçbir endişelerinin olmadığını söyleyen Seçer, seçimlerde Mut’tan rekor bir oy oranı beklediklerinin de altını çizdi. Seçer, “Mut hakkını alacak ama başkan da alın terinin karşılığını alacak” dedi. Gelecek dönemde Mut Deresi Rekreasyon Projesi’ni tamamlayıp Mut halkının hizmetine açacaklarının müjdesini veren Seçer, “Artık sizlerin de dere boyunca yapılacak olan tesislerde çocuğunuzla, ailenizle gidip zaman geçirme imkanınız olacak. Kadınlar ve çocukların da zaman geçirmesine katkı sunan birimler, işlevsel noktalar olacak” ifadelerine yer verdi.
 
Seçer’den Mut’a modern bir hal kompleksi sözü
Mut’taki hali modern bir yapıya dönüştüreceklerini duyuran Seçer, “Vahap Başkanınız ikinci dönem için Mut’a yakışır bir hal sözü de veriyor” dedi. Tarımsal Güneş Enerjisi Santralleri (GES) projesini başlattıklarını ve proje sayesinde tarımsal sulama kooperatiflerinin elektrik maliyetini en aza indireceklerini belirten Seçer, gerçekleştirdikleri diğer desteklerin de artarak devam edeceğini kaydetti.
 
“Hizmet İttifakı kazanacak”
Hizmetlerinden memnun olan her yurttaşın 31 Mart yerel seçimlerinde oyuna talip olduğunu aktaran Seçer, Mersin halkının hangi partiden olursa olsun, partiye değil hizmete oy vereceğinden emin olduğunu söyledi. 31 Mart’ta Hizmet İttifakı’nın kazanacağını vurgulayan Seçer, Mut’ta da bir kadın belediye başkanının kazanacağını ve bundan duydukları mutluluğu dile getirdi. Mersin halkına güvendiklerini ve inandıklarını belirten Seçer, “Mersinimizi, ülkemizi, sizleri ve milletimizi seviyoruz. Hizmetlerimize aynı şevkle ve aynı inançla devam edeceğiz” dedi.
 
Kış: “hizmetler sizlerle birlikte devam edecek”
Mut’un insanların her zaman çalışkan, üretken ve becerikli olduğunu belirten CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Anadolu’nun her noktasında en çok çalışan, emek eden, zahmet çeken elbette ki kadınlar. Kadınlar evde çocuğa bakar, tarlada bahçede çalışır inanılmaz derecede emek harcarlar ama bunlar hiçbir zaman göz önünde görülmez. Ama 2019 yılında Vahap Seçer Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra yapmış olduğu projelerde özellikle kadın üreticilerimize, kadın çalışanlara ayrı bir önem ve çalışma gerçekleştirdi. Mut adayımız Gülsüm Hanım da hem kooperatifçilikten hem üretimden gelen bir adayımız. Sizlerin desteğiyle Gülsüm Başkan Mut Belediye Başkanı seçilecek ve Başkan Seçer de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek. Bu hizmetler sizlerle birlikte kat ve kat devam edecek” diye konuştu.
 
Mut: “Mut’un kadın hareketini Türkiye’ye duyuracağız”
Konuşmasına başlamadan önce Başkan Seçer’e Mutlu kadınların el emeğiyle yaptığı bir hediyeyi takdim eden CHP Mut Belediye Başkan Adayı Gülsüm Kevser Mut, kadın öncelikli projelere yer verdiği için teşekkür etti. Mut’un kadın hareketiyle Türkiye’ye adını duyuracağını söyleyen Mut, “Yaklaşık bir hafta sonra Mut’ta tarihi bir seçim yaşayacağız ve bütün Türkiye’ye kadının gücünü göstereceğiz. Mersin’in ikinci kadın Belediye Başkanı Mut’tan çıkacak. Ben yoldaşlarıma çok güveniyorum. Size uzattığım elimi tutun ve hep birlikte zafere koşup tarih yazalım” sözlerine yer verdi.
 
Mut Cuma Pazarı’nda Seçer’ e yoğun ilgi
Mut’ta ilk olarak Cuma Pazarı’nı gezen Seçer, burada yurttaşlar ve esnaf ile bir araya geldi. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Seçer’e Mut halkı büyük ilgi ve sevgi gösterdi. Seçer’i karşısında gören yurttaşlar, “Allah yol açıklığı versin” diyerek yerel seçimler için desteklerini dile getirdiler. “Başkanım seninleyiz” diye seslenen yurttaşlar, Seçer’i destekleyeceklerini vurguladı. Seçer yurttaşlardan gelen talepleri de çalışma arkadaşlarına not aldırdı. Seçer ayrıca, yurttaşların taleplerini Alo 185 Teksin üzerinden de Büyükşehir Belediyesi’ne hızlıca iletebileceklerinden söz etti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Emniyetinden Yasa Dışı Bahis Operasyonu, 35 Kişi Gözaltına Alındı 450 Milyon Liralık Para Trafiği Tespit Edildi
Büyükşehir’in Çalıştay Sonuçları BM’nin Ocean Decade Konferansında, Kıyı Ekosistemlerinin Restorasyonu Çalışmaları Barcelona’da Anlatıldı
Ressam Mehmet Bal, Tadeka’da Düzenlenen Programda Anıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçelerdeki Birçok Noktada Yol Çalışması Yürütüyor
MESKİ Vatandaşlara Kaliteli Ve Kesintisiz Hizmet Vermeye Devam Ediyor, Jeneratör Sayısı 3 Yılda 313’e Çıkarıldı
Mersin Büyükşehir Erdemlili Çocuklara 23 Nisan Coşkusunu Bir Kez Daha Yaşattı, Büyükşehir Tapureli Mahallesi’nde Çocuklar İçin Eğlence Düzenledi
Mersin Büyükşehir’in Tenceresi Kaynamaya Devam Ediyor, Mahalle Mutfakları Vatandaşın Mutfak Masrafını Azaltıyor
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Ve Beraberindeki Heyet MTOSB’de İncelemelerde Bulunmak Üzere Mersin’e Geldi
Mersin-Adana Otoban Yolunda Özellikle Gece Saatlerinde Yola Atlayan Kişiler Güzergahı Kullanan Sürücülerin Kabusu Oldu
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi