29 Ekim Organizasyonuyla Tarihi Kırkpınar Mersinlilerin Ayağına Geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen ve bu yıl 4.’sü düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivanlık kategorisinde Mustafa Batu, altın kemerin sahibi oldu.

1 / 13
BAŞKAN KOCAMAZ, TARİHİ KIRKPINAR’I MERSİNLİLERİN AYAĞINA GETİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen ve bu yıl 4.’sü düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivanlık kategorisinde Mustafa Batu, altın kemerin sahibi oldu.
2 / 13
Mersinli Ahmet Stadı’nda gerçekleştirilen müsabakalara, Türkiye ve dünyada birçok derece kazanmış 50’si başpehlivan olmak üzere toplam 127 pehlivan er meydanına çıktı.
3 / 13
Olumsuz hava şartlarına rağmen Mersinliler tarafından yoğun ilgi gören müsabakaları izleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, meclis üyeleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda Mersinli yer aldı.
4 / 13

29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde ki konuşmasında tüm Mersinlilerin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “1900’lü yılların başında Osmanlı Devleti abluka altına alınmış, bu topraklar işgal edilmiş ve milletimiz bir çıkış arayışı içerisindeydi. O gün bir deha ortaya çıktı. Aziz Atatürk bu milletin bağrından çıkmış, ona önderlik yapmış yüce bir komutan olarak bu milletin önüne geçti ve bu toprakları tekrar Osmanlı’nın külleri arasından yeni bir devlet Türkiye Cumhuriyeti olarak ilan etti.
5 / 13
Türkiye Cumhuriyeti doğduğu günden bu yana hep hür ve bağımsız yaşamıştır. Esaret altında yaşayamazdı ve yeniden silkindi, dirildi, kendine döndü ve Türkiye Cumhuriyeti dünya sahnesine yeni bir Türk devleti olarak çıktı. Atalarımız bu toprakları bizlere hür ve bağımsız olarak bıraktılar. Bize düşen görev onlara layık olabilmek, bu topraklara sahip olabilmek, bizi birbirimize düşürmek isteyen hainlere fırsat vermemek ve uyanık olmaktır” dedi.
6 / 13
“Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar cumhuriyet”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden alıntılar yaparak sözlerine devam eden Başkan Kocamaz, “Aziz Atatürk yıllar önce Gençliğe Hitabesi’nde çok veciz sözlerle özet olarak gençlere görev veriyor ve diyor ki, Bu topraklarda yaşamak gerçekten zordur, çilelidir. Bu devleti yönetenler zaman zaman gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde bulunabilirler. Bunlara karşı uyanık olmak mecburiyetindeyiz.
7 / 13
Bunlara karşı dik durmak ve bu ülkeye, bu topraklara, bu bayrağa sahip çıkmak, bu milleti böldürmemek mecburiyetindeyiz’.” şeklinde konuştu.
8 / 13

Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar er meydanını salladı

Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar er meydanını salladı
Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Cumhuriyet Yağlı Güreşleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersinli Ahmet Stadı’nda yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Yağlı Güreş müsabakalarına Türkiye’nin ünlü başpehlivanları katılım gösterdi.
9 / 13
Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen ‘29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarışmış ve şampiyonluk elde etmiş birçok pehlivan da er meydanında kıyasıya mücadele etti. 50’si başpehlivan, 45 başaltı ve 32 büyük orta pehlivan er meydanında yarışırken, Türk milletinin tarihi olan ata sporunu güncel hale getirmek ve yaşatmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’ni, tüm Mersinliler izleyebilme fırsatı buldu. 29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nin cazgırlığını da Emin Ger ve Şükrü Kayabaş yaptı.
10 / 13
Hava muhalefetine rağmen güreşi seven, güreşe gönül veren seyircilerin alanı doldurduğunu belirten Başkan Kocamaz, “İşte bizde 94. yılını kutladığımız bu Cumhuriyet Bayramı’nda yıllardır geleneksel hale getirdiğimiz, Tarsus’ta uzun yıllar sürdürdüğümüz ve son 3-4 yıldır da Mersin’de hayata geçirdiğimiz Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’ni burada gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin tanınmış, çayırlarda söz sahibi olmuş pehlivanların birçoğu bugün burada.
11 / 13
Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar cumhuriyet mücadelesine devam edeceğimizi belirtiyorum. Biz görevde olduğumuz süre bu müsabakaların daha da büyüyerek devam edeceğini özellikle söylemek istiyorum. Mersinimiz için, güreş sporumuz için, ata sporumuz için hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.
12 / 13
Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda başpehlivanlar kategorisinde mücadele eden, 2015 yılında Kırkpınar’da başaltı 3’üncüsü ve 2016 Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde Başpehlivan olan Mustafa Batu birinci olarak altın kemeri kazandı.
13 / 13
Başpehlivanlık kategorisinde birinci olan ve altın kemer alan Mustafa Batu “Öncelikle çok mutluyum. Geçen sene de aynı sahada başpehlivanlık kategorisine çıktım. İlk senemde altın kemer almak nasip oldu. Bu sene de 2. Defa aynı kemeri aldım. İnşallah seneye 3. Defa kazanıp altın kemerin ebedi sahibi olarak Altın Kemeri Antalya’ya götürmek istiyorum. Öncelikle burada Mersin’de güreşi yaşatan ve canlandıran Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”