Çin'in Facebook'u olarak kabul edilen ve ülkenin en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Weibo'da paylaşılan bu görüntüler de, hayvanların öldürülüp satışa sunulduğu sağlıksız ortamı gözler önüne seriyor.

Korona virüsünün Yayıldığı Pazardan Şok Görüntüler

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün sıfır noktasının Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarı olduğu ortaya çıktı. İşte Çin'in Facebook'u olarak bilinen sosyal medya platformu Weibo'da paylaşılan Huanan Pazarı'ndan kareler...

1 / 15
Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde çalışan bilim adamları, hastalığın çıkış noktasının şüphelenildiği gibi koala, yarasa, yılan, karıncayiyen ve misk kedisi gibi hayvanların yasa dışı olarak satılıp yenildiği bu pazar olduğunu söyledi.
2 / 15
Koronavirüsün hangi hayvandan yayıldığı ise hala belli değil. Uzmanlar geçen hafta hastalığın yılanlardan yayılmış olabileceğini öne sürmüştü. Bu açıklamanın sadece bir gün öncesinde ise virüsün, Çin'de sıklıkla tüketilen yarasa çorbasından yayılmış olabileceği iddia edilmişti.
3 / 15
Huanan pazarı, buranın yerlilerinin uğrak noktalarından biri olarak nitelendiriliyor. Özellikle etini "taze" satın almak isteyenler buraya geliyor ve satın alacağı hayvanı hemen o anda kestiriyor. Canlı hayvanlar, bu pazardaki küçük kafeslerde tutuluyor ve müşterinin talebine göre kesiliyor.
4 / 15
Çin'in resmi haber ajansı olan Xinhua'nın aktardığına göre Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, "33 pozitif örnekten 31'i, yaban hayatı ticaretinin yoğunlaştığı pazarın batı bölgesinden toplandı" açıklamasında bulundu.
5 / 15
Çinli yetkililer Pazar günü, vahşi hayvan ticaretini geçici olarak yasakladı. Hükümet, yasağı yok sayanların 'ciddi şekilde soruşturulup cezalandırılacağını' söyledi.
6 / 15
Satılan hayvanlar arasında Misk kedileri, canlı tilkiler, dev semenderler, yılanlar, fareler, tavus kuşları, kirpiler ve koalalar da var.
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”