Mersin'in Çamlıyayla İlçesinde, Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı Tarafından 4 Ocak 2020 Cumartesi Günü Çekilmiş Kar Fotoğrafları

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı tarafından, 4 Ocak 2020 günü çekilmiş fotoğraflar. Başkan Tepebağlı sosyal medya hesabından fotoğrafları, "Bugün kamerama takılanlar. Çamlıyayla kar ile bir başka güzel. Buyurun bu güzellikleri beraber yaşayalım." yazısı ile paylaştı.

1 / 11
Çamlıyayla'da ki kar durumunu gösteren fotoğraflar.
2 / 11
Yer yer 50cm'ye ulaşan kar kalığı ile özellikle hafta sonu ziyaretçi akınına uğrayan Çamlıyayla'da karpostal gibi görüntüler ortaya çıkmış durumda.
3 / 11
Çamlıyayla ilçesi Külpet Dağı'nın eteğinde kurulmuş olup, denize olan yüksekliği 1430 m.dir. İlçenin doğusunda ve güneyinde Tarsus,batısında Mersin ,kuzeyinde Konya ve Niğde illeri yer almaktadır.İlçe, Mersin'in en eski yaylalarındandır. İlçe'nin yüzölçümü 811 km2. olup, iklimi karasal iklim karakterindedir. İlçenin batı, güney ve doğu komşusu Tarsus ilçesi olup kuzey komşusu Konya ili Ayrancı ilçesidir.
4 / 11
Çamlıyayla (Namrun) tarihi ve doğal güzellikleri, yöresel ürünleri, el sanatları, bolkar dağlarındaki yörük yaşamıyla çok zengin müstesna bir ilçemizdir. Özellikle yaz aylarında Adana ve tarsus yöresinden yaylacılarla ilçe nüfusu yüzbin'in üzerine çıkmaktadır.
Çamlıyayla; batı, güney ve doğu taraflarından Tarsus ilçesi ile sınır olup kuzeyinde ise Konya Ayrancı ilçesi ile sınırdaştır. Arazisinin %85'i dağlık ve ormanlıktır. Başlıca akarsuları Yalamık çayı ve Cehennem deresidir.
5 / 11
Çamlıyayla dağlar, kanyonlar, mağaralar, fosil alanlar, göller, nehirler, ormanlar ve yaban hayatı yönüyle çok zengindir. Ayrıca iğne oyası, bandırması, balı, domatesi, üzümü, narı, hurması, doğal çayları, karsambacı ve sayamayacağımız diğer ürünleriyletamamen naturel bir yaşam sunmaktadır.
6 / 11

Çamlıyayla Tarihi

Çamlıyayla Tarihi
Çamlıyayla İlçesinin yerleşim tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte İlçeye adını veren Namrun Kalesi, Haçlıların bu bölgeye geldikleri devirde ve Selçuklular zamanından başlayarak uzun süre Kilikya Ermeni Krallığının elinde kalmış, bu devrede Namrun Sinyörü olarak tanınan Oşin'ın burada hüküm sürdüğüne dair bilgiler mevcuttur. Oşin 1081 tarihinde askerler ile birlikte Bizans İmparatoru Alexios'un komutanı durumunda iken Bölge Selçuklulara ve daha sonra diğer Müslüman Devletlere geçmiştir.
7 / 11
1854'den sonra başlayan Osmanlı, Memluk savaşları sırasında, Namrun'u Ali Paşa ele geçirmiş, 19. Yüzyılın ikinci yarısından sonra bir nahiye merkezi olarak idari taksimat içerisinde yerini almış, 1991 yılında da Tarsus İlçesinden ayrılarak müstakil ilçe olmuştur.
8 / 11
9 / 11

TARİHİ, DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLAR

TARİHİ, DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLAR
Namrun Kalesi, Yalamık ve Cehennem Deresi kanyonları, mağaraları, Fakılar mahallesindeki Papazın Bahçesi, yörük yaşamı ve kültürü ilçenin başlıca değerleridir. Dağları, ormanları ve kanyonları rafting ve trekking etkinliklerine elverişlidir.
10 / 11

Çamlıyayla Ekonomisi

Çamlıyayla Ekonomisi
İlçe eknomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Üzüm, Kiraz, erik, donates başta olmak üzere meyve ve sebze yetiştiriciliği, et ve süt hayvancılığı olarak koyun, keçi ve inek yetiştiriciliği, sucuk ve diğer et ürünleri, süt ve süt ürünleri, pekmez, pestil ve cevizli sucuk, ilçe ekonomisine önemli katkı koymaktadır. Ayrıca yaz aylarında Mersin Merkez, Adana, Tarsus'tan gelen yaylacılar ve günübirlik gelenler yayla turizmini oluşturmaktadır. Yayla turizmi ilçenin önemli gelir kaynaklarındandır.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti