Mersinli Çocuklar Temmuz Ortasında Dört Mevsimi Yaşadılar

“Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliğine bu kez Toroslar’ın zirvesinden kar getirildi.

1 / 24
2 / 24
Yaz tatilindeki çocukların keyifli zaman geçirmeleri için birbirinden renkli etkinliklere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de çocuklara Temmuz ayında dört mevsimi yaşattı.
3 / 24
Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliğine bu kez Toroslar’ın zirvesinden kar getirildi. Karda gönüllerince oynayan çocuklar, ardından yağan yağmur ve çıkan güneşle dört mevsimin tadını çıkardı.
4 / 24

Her hafta başka bir heyecan

Her hafta başka bir heyecan
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, çocukların yaz tatilinde doğayla iç içe vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla her hafta sonu “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliğini gerçekleştiriyor.
5 / 24
Bir önceki hafta kurulan yapay kanalda yine kano keyfi yapan çocuklar, bu kez de alana Toroslar’dan taşınan karla farklı bir heyecan yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in de katıldığı etkinlikte hafif ve kısa süreli yağan yağmur eşliğinde karda oynayan çocuklar, kurdukları yeni arkadaşlıklarla ekip ruhu içerisinde kardan insanlar yapıp, kartopu oyunuyla saatlerce eğlendi.
6 / 24
Çocuklar, tırmanma parkuru, kaydırak, tüneller ve kaygan zemini de büyük ilgi gösterdi.
7 / 24

Meral Seçer de kartopu oynadı

Meral Seçer de kartopu oynadı
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer de etkinlikte çocuklarla kartopu oynadı. Her hafta farklı bir konsept oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Seçer, “Çocuklarımız toprak ve su ile buluşuyor. Bugün de Temmuz ayında çocuklarımızın karla buluşmasını sağlayarak onların hayal güçlerini arttırmak istedik.
8 / 24
Yağmurun yağmasıyla kış mevsimi gibi oldu. Yağmura rağmen kimse bir yere saklanmak istemedi. İlkönce şaşırdılar. Çünkü hava çok sıcaktı, karla karşılaştılar. Arkasından yağmur yağınca harika oldu. Çok mutlu oldular” dedi.
9 / 24
Etkinlikteki gönüllülük faaliyetlerine de vurgu yapan Seçer, “Bu etkinliklerin oluşmasında Tarsus’ta gönüllü gruplar bize yardımcı oluyor. Bu etkinliklerimizi tamamen kendi imkânlarımızla ve belediyenin imkânlarıyla yapıyoruz” diye konuştu.
10 / 24

“Bu hafta sürpriz çok büyük”

“Bu hafta sürpriz çok büyük”
Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, çocukların etkinlikten aldıkları keyfi “Çok hareketli, çok mutlular, toprağa bir an önce koşmak istiyorlar” sözleriyle anlattı. Yağan yağmurun etkinliği etkilemediğini vurgulayan Dokucu, “Tam anlamıyla Survivor oldu. Biz bile yıllardır yağmurda yürümemişiz, yağmurda oynamamışız. Bunlar muhteşem duygular. Bizim çocuklukta tattığımız duyguları onlara şimdi tattırıyoruz. Amacımız ve olması gereken de buydu” dedi.
11 / 24
Bu hafta sonu çocuklara büyük bir sürpriz yapacaklarını belirten Dokucu, “Sürpriz çok büyük. Hazırlığına da uzun zamandır Meral Hanım, ben ve bir grup gönüllüyle devam ediyoruz” diye konuştu.
12 / 24

“Çok güzel bir etkinlik oldu”

“Çok güzel bir etkinlik oldu”
Etkinliğe katılan çocuklardan Sude Aykurt, duygularını “Yağmurda ıslandık ama çok keyifliydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve eşine teşekkür ederiz” sözleriyle anlattı. Aysel Tutkun ise “Çok güzel bir duygu. İnsanlar pozitif, herkes birbiriyle samimi olduğu için çok güzel geçti” dedi.
13 / 24
Çocuklardan Damla Oya da Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’na etkinlik için teşekkür ederek, “Hem ben hem de tüm çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.
14 / 24
Her hafta düzenlenen etkinliklere katılım sağlamak isteyen, ancak ulaşım imkanı olmayan aileler için Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs kaldırılıyor.
15 / 24
Düzenli olarak yapılan etkinliklere katılmak isteyen aileler ve çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarını takip ederek etkinliklerin tarihini, saatini ve otobüs hareket yerlerini öğrenebiliyor.
16 / 24
17 / 24
18 / 24
19 / 24
20 / 24
21 / 24
22 / 24
23 / 24
24 / 24
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti