Tiyatro Sahnesini Yaylalara Kuruyor! Mersin’de Çocuklar İlk Kez Tiyatro İzlemenin Heyecanını Yaşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Köy Seyirlikleri bünyesinde sahnelenen “Düğün ya da Davul” isimli oyun, farklı mahallelerde vatandaşlarla buluşuyor.

1 / 10
Takanlı, Çevlik ve Beylice Mahalleri’nde perde açan Köy Seyirlikleri, bugüne kadar 18 mahallede gerçekleştirildi. Bu organizasyonla yaylalardaki çocuklar ilk kez tiyatro izlemenin heyecanını yaşadı.
2 / 10
3 / 10
Mersin’de kültür ve sanat faaliyetlerini en üst noktaya çıkarmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri sayesinde çocuklar ilk kez tiyatro izlemenin zevkini yaşıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 21 Haziran’da başlatılan Köy Seyirlikleri’nde, şu ana kadar 18 mahallede tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Mezitli’nin Takanlı ve Çevlik ile Tarsus’un Beylice Mahallelerinde sahnelenen Köy Seyirlikleri, mahalle sakinleri tarafından heyecanla bekleniyor.
4 / 10

30 mahallede binlerce vatandaşla tiyatroyu buluşturacak

30 mahallede binlerce vatandaşla tiyatroyu buluşturacak
1 Eylül’e kadar 12 mahallede daha sahne alarak, yaz sezonu boyunca toplam 30 mahallede binlerce vatandaşla tiyatroyu buluşturacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde” sloganı ile tiyatroyu kentin en ücra noktalarına kadar taşıma gayreti içinde hareket ediyor.
5 / 10
Tiyatro sahnesini yaylalara kuran ve sahneledikleri oyunla meydanı dolduran kalabalığın eğlenceli ve keyifli bir akşam geçirmesini sağlayan tiyatrocular, oyunlarında başarılı bir performans sergilerken, verdikleri toplumsal mesajlarla da dikkat çekiyor.
6 / 10
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı konservatuvar sanatçılarının verdiği konserle başlayan etkinlikte, halk oyunları ekibi de sergiledikleri yöresel oyunlarla etkinliğe renk katıyor.
7 / 10

Çocukların büyük bir kısmı tiyatroyu ilk kez görüyor

Çocukların büyük bir kısmı tiyatroyu ilk kez görüyor
Yaylalarda ve köylerde hayata geçen bu uygulamadan dolayı mutlu olduklarını ve keyifli dakikalar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, kendilerini düşünüp böyle bir hizmeti gerçekleştirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ediyor. Kırsal alanda tiyatro izleme olanağının bulunmadığını, şehir merkezine ulaşmalarının zor olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle çocukların büyük bir kısmının tiyatroyu ilk kez gördüklerini ve çok heyecanlandıklarını vurguluyor.
8 / 10
9 / 10
10 / 10
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi