Kahramanmaraş'ta 10 Yıl Süren Hasret Üçüz Bebeklerle Son Buldu

Kahramanmaraş’ta 10 yıllık çocuk sahibi olma hayali, Sultan ve Şeref Kazcı çiftinin tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen üçüz bebekleriyle gerçeğe dönüştü. Uzun bir tedavi sürecinin ardından ilk denemede üçüz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan çift, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek beklediklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ta 10 Yıl Süren Hasret Üçüz Bebeklerle Son Buldu
Kahramanmaraş’ta 10 yıllık çocuk sahibi olma hayali, Sultan ve Şeref Kazcı çiftinin tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen üçüz bebekleriyle gerçeğe dönüştü. Uzun bir tedavi sürecinin ardından ilk denemede üçüz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan çift, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek beklediklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ta yaşayan Sultan ve Şeref Kazcı çifti, uzun yıllar çocuk sahibi olabilmek için farklı sağlık merkezlerinde tedavi gördü. Son olarak Özel Sular Akademi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ferah Kazancı’ya başvurdular. Yapılan değerlendirmelerin ardından tüp bebek tedavisine alınan çift, ilk denemelerinde üçüz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Gebelik süreci riskli geçmesine rağmen, doktorların yakın takibi sayesinde bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. 30 yaşındaki Sultan Kazcı, yıllardır çocuk sahibi olabilmek için mücadele ettiklerini belirterek, "Biz Allah’tan bir tane istiyorduk, üç tane oldu. Farklı hastanelere gittik, pek çok doktora göründük. Son olarak Ferah hocamızla görüştük ve tüp bebek tedavisine başladık. Hastanemizden ve doktorumuzdan çok memnunuz. Cumhurbaşkanımıza da buradan sesleniyorum. Üçüz çocuklarımız var ve desteklerini bekliyoruz" ifadesinde bulundu.

10 yıl sonra baba olmanın tarifsiz bir duygu olduğunu dile getiren Şeref Kazcı ise, "Rabbim bize üç evladı birden nasip etti. Belki üç çocukla birlikte süreç biraz zor olacak ama elimizden geldiğince onlara en iyi şekilde bakmaya çalışacağız. Çocuklarımızın isimlerini Mustafa Ali, Uras Pekir ve Ayşe Hüma koyduk. Cumhurbaşkanımızın nüfus artışı yönündeki çağrısına da bir anlamda karşılık vermiş olduk. Rabbime şükrediyoruz. İnşallah vatanına ve milletine hayırlı evlatlar olarak yetişecekler" diye konuştu.

Tedavi Süreci ve Üçüz Gebelik

Tedavi süreci hakkında bilgi veren Opr. Dr. Ferah Kazancı, çiftin yaklaşık 10 yıldır çocuk özlemi çektiğini belirterek, "Hastalarımız bize çocuk sahibi olma isteğiyle başvurdu. Daha önce çeşitli merkezlerde tedavi görmüşlerdi. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra tüp bebek tedavisine başladık. İlk denememizde gebelik elde ettik. Normalde iki embriyo transfer etmiştik; ancak embriyolardan birinin kendi içinde bölünmesi sonucunda üçüz gebelik oluştu" dedi.

Gebeliğin yakından takip edildiğini ifade eden Kazancı, "Bu süreçte halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen tablo gelişti. Hastamızda protein kaçağı ve bazı enzim değerlerinde yükselmeler meydana geldi. Ancak gerekli tedbirleri aldık, bebeklerin akciğer gelişimleri için tedaviler uyguladık. Gebelik 33 hafta 5 güne ulaştığında doğumu gerçekleştirdik. Üçüz gebelikler açısından bu oldukça iyi bir süreydi. Çok şükür anne ve bebekler sağlıklı bir şekilde birbirlerine kavuştu" sözlerine yer verdi.

Tüp Bebek Tedavisi ve Uygulama Alanları

Tüp bebek tedavisinin yalnızca kadın kaynaklı sorunlarda değil, erkek faktörüne bağlı durumlarda da uygulanabildiğini belirten Kazancı, "Sperm sayısının düşük olması, tüplerde tıkanıklık bulunması, yumurtlama problemleri ya da nedeni açıklanamayan kısırlık vakalarında çeşitli tedavi yöntemleri uygulanıyor. Öncelikle ilaç tedavileri ve aşılama yöntemleri değerlendiriliyor. Bu yöntemlerden sonuç alınamazsa tüp bebek tedavisine başvuruluyor. Süreç sabır ve uyum gerektiriyor. Ayrıca kanser tedavisi gören kadın ve erkek hastalarda yumurta ve sperm dondurma işlemleri yaparak ileride çocuk sahibi olmalarına da imkan sağlıyoruz" diye ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin