İzmir Seferihisar'da Rüşvet Operasyonu Kapsamında 5 Kişi Tutuklandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde düzenlenen rüşvet operasyonu sonucunda, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

İzmir Seferihisar'da Rüşvet Operasyonu Kapsamında 5 Kişi Tutuklandı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde düzenlenen rüşvet operasyonu sonucunda, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, Seferihisar Belediyesi'nde imar ve inşaat işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet alındığı iddialarına odaklandı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Bu kapsamda, sağlığı nedeniyle serbest bırakılan bir şüpheli de oldu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınanlar arasında, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın eşi Nermin Günay'ın da bulunması dikkat çekti.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sorgularda, şüphelilerin rüşvet alışverişine dair çeşitli deliller toplandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamada, rüşvet çarkının detaylarını paylaştı.

6 Milyon TL'lik Rüşvet Çarkı

Başsavcılık, belediyedeki bazı görevliler ile özel sektör temsilcileri arasında inşaat ve imar işlemleri sırasında usulsüz menfaat ilişkileri kurulduğunu belirtti. Bu ilişkiler çerçevesinde, toplamda yaklaşık 6 milyon TL tutarında rüşvet alışverişinin gerçekleştirildiği ifade edildi.

Soruşturma süreci, İzmir'de yerel yönetimlerdeki rüşvet iddialarını aydınlatmak amacıyla devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan da dahil olmak üzere 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın yankıları sürerken, soruşturmanın daha geniş bir kapsamda ilerleyip ilerlemeyeceği merak ediliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin