16. Travel Turkey Fuarı’nda Mersin Standına Yoğun

Türkiye genelinde düzenlenen ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak Mersin’in güzelliklerini tanıtan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ‘Yenilikçi ve Teknolojik Mersin’ standı ile yoğun ilgi gördü.

12 Aralık 2022 Pazartesi, 09:25
16. Travel Turkey Fuarı’nda Mersin Standına Yoğun
-

Dinamik tasarımı ile 3 gün süren fuarda yoğun ilgi ile karşılanan Mersin standı, İzmir’de yaşayan Mersinlilerin memleket özlemini giderirken, Mersin’e hiç gelme fırsatı bulamamış katılımcıların da Mersin’i tanımasını sağladı. Fuara katılım sağlayan protokol üyeleri, belediye başkanları ve acenta yetkilileri tarafından ziyaret edilen Mersin standını, Japon Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro da ziyaret etti.
Mersin’in fotoğraf ve videolarla tanıtıldığı Görsel Deneyim Alanı, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ziyaretçilerin merak ettiği tarihi veya turistik bölgelerin görselini görebildiği alanda, Mersin’in en güzel noktaları katılımcıların beğenisine sunuldu.
Stantta yer alan Mersin’e ait cezerye ve narenciye kurusu gibi lezzetler de, katılımcılardan tam not aldı. Stant ayrıca zengin kitapçık ve tanıtım broşürü ile diğer stantlardan da ayrıldı.
Gökayaz: “Kentimize daha fazla turist getirme çabası içerisindeyiz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin’in her platformda tanıtılması için çabaladıklarını belirterek, “Kentimizin birçok özelliği var. Turizm açısından hak etmediği noktalarda olduğunun bilincindeyiz, farkındayız. Mersin’in inanç turizminden ekoturizme, deniz turizminden gastronomisine kadar bambaşka özelliklere sahip olduğunun farkındayız. Tüm bunlarla ilgili olarak, bu özelliklerini ortaya koyup ardından tanıtmak amacıyla İzmir Turizm Fuarı’ndayız. Burada turizm sektörünün profesyonelleriyle, Mersin’in bu bahsettiğim özelliklerini tanıtıcı çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bu alanlarda oluşturmuş olduğumuz destinasyonlarımızı, artık alanın profesyonellerine tanıtıp, kentimize daha fazla turist getirme çabası içerisindeyiz” dedi.
“Tamamen teknolojik ve yenilikçi bir stant”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden festivale katılan Mimar Tutku Aytürk, Mersin standındaki Görsel Deneyim Alanı’nı değerlendirerek, “Güzel bir deneyim. Yenilikçi. Biz de aslında fuara teknolojik deneyimleri incelemek için gelmiştik. Etkilendiğimiz stantlardan biri oldu, başarılı. Mersin’e bir kere geldim ama çok önceden. Tekrar gelmeyi tabii ki isterim” derken, Büyükşehir Belediyesi’nin standını, “Bence daha modern bir stant olarak çok güzel olmuş. Birçok şehir çok geleneksel ve yapay öğelerle katılmış. Tamamen teknolojik ve yenilikçi bir şey. Güzel bir duruş sergiliyor, farklılık yaratıyor. Bir mimar olarak o açıdan beğendim, tasarımı beğendim” cümleleriyle değerlendirdi.
“Çok güzel bir şehir olduğunu anlıyorum”
Fuarı, “Çok güzel” diye tanımlayan katılımcılardan Akarsu Deniz Çelik, “Bir sürü güzel stant var. Mersin de bunlardan biri. Çok güzel kitapçıkları var. Biraz daha detaylı okuyunca, tabii çok daha iyi tanıyabilirim, ama şimdiden çok güzel bir şehir olduğunu anlıyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”