19 Mayıs Coşkusu Tüm Mersin’i Sardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘nın 100. yılı dolayısıyla birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere imza attı.

19 Mayıs 2019 Pazar, 17:10
G: 19.05.2019 - 17:25
19 Mayıs Coşkusu Tüm Mersin’i Sardı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin başladığı tarihin 100. yıl kutlamaları birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.
19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu kurtuluş ve bağımsızlık mücadelemizin 100. yılı kapsamında gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca devam eden ‘Gençlik Festivali’ kapsamında sportif etkinliklerden, dans gösterilerine, konserlerden, tiyatro ve karaokeye kadar birbirinden farklı etkinliklere imza atıldı.
19 Mayıs coşkusu Mersin’i sardı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde düzenlenmeye başlanan etkinlikler sayesinde, 19 Mayıs coşkusu Mersin’i sardı. Mersinli vatandaşlar 19 Mayıs coşkusuna erkenden ortak olmaya başladı. Ücretsiz ve halka açık olarak düzenlenen etkinlikler ile sabahın erken saatlerinden, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürekli olarak gerçekleştirildi. ‘Gençler İster Biz Yaparız’ sloganının içini, hazırladığı birbirinden eğlenceli etkinliklerle dolduran Büyükşehir Belediyesi, 100. yıla yakışır bir festival gerçekleştirdi.
Spor, dans, müzik ve eğlence bu festivalde
Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde sabah saat 07.30’da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Bilinçli Spor Etkinliği ile başlayan faaliyetler, basketbol, futbol, tenis ve voleybol kursu eğitimleri, çuval yarışı ve halat çekme yarışı gibi faaliyetler ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi Spor Akademileri öğrencileri, hem açık alanda arkadaşlarıyla eğlendi, hem de kurslarını tamamladı. Basketbol, geleneksel okçuluk, futbol, tenis ve voleybol kursu turnuvalarının ardından, Mersin Sanat Akademisi Halk Oyunları gösterilerini sergiledi.
Akşam saatlerinde ise zumba dans gösterisi, yoga, pilates, kişisel gelişim uygulaması, Falun Dafa gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Yine Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde Ziçev Mersin Dans Grubu gösterisi, Mersin Üniversitesi Modern Halk Dansları Gösterisi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Orta Oyunu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Showu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri, Dr. Kamil Tarhan Orta Okulu Öğretmenleri Konseri ve Konuk Solist Çağdaş Anadolu Konseri ve kararoke yarışması ile gece sona erdi.
Ayrıca Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde verilen konserde, Mersinli dünyaca ünlü keman virtüözü Hasan Gökçe Yorgun ile piyanist Jiao Li Mersinliler ile buluştu. Sahnede inanılmaz bir konsere imza atan ikili, seyircilere keyif dolu dakikalar yaşattı. İkilinin performansı dinleyenler tarafından büyük alkış toplandı.
Vatandaşlar aynı zamanda Kültür Merkezi’nde kurulan VR Mersin Standı ile de Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerini sanal ortamda inceleme fırsatı buldu.
Ergen: “Atamız kalbimizde yaşıyor”
Gençlik festivali ile gönüllerince eğlenen ve eğlenceli aktivitelerin tadını çıkaran gençler ise kendilerine bu imkanı sunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ilettiler.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Akademileri’nde basketbol oynayan 12. sınıf öğrencisi İsmail Ergen “Bugün burada hep birlikte spor yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne bizlere böyle bir imkanı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Burada hep birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı Atamız bizlere armağan etti. Bu çok ayrı ve iyi bir şey. Çok teşekkür edebilirim sadece Atamıza. Kalbimizde yaşıyor” dedi.
Alıcı: “Bu organizasyonların gençlerimize çok güzel katkıları oluyor”
Çocuğunu eğitimlere getiren Mehmet Akif Alıcı, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu organizasyonun gerek bizlere, gerek çocuklarımıza, gerek gençlerimize çok güzel katkıları oluyor. Organizasyonların da erkenden başlaması hepimizi mutlu etti. Organizasyonları erkenden başlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Görevinde başarılar dilerim, inşallah Mersin’de daha güzel şeyler olacak” şeklinde konuştu.
Alkan: “Ne mutlu ki bize, bu zamanda Atatürk’ün izinden giden çocuklarımız, velilerimiz var”
Spor Akademileri’nde futbol oynayan çocuğunu kursa getiren anne Hatice Arı Alkan ise “Bugün burada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili etkinliklerimiz var. Çocuklarımızı getirdik. Ne mutlu ki bize, bu zamanda Atatürk’ün izinden giden çocuklarımız, velilerimiz var. Ülkemiz belli bir zor durumdan geçiyor ama biz Atatürk’ün izinden ilelebet, sonsuza kadar devam edeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizlere bu fırsatları veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
19 Mayıs Coşkusu Tüm Mersin’i Sardı
19 Mayıs Coşkusu Tüm Mersin’i Sardı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”