2. Akdeniz Kardeşlik Ligi Kupası Sahibini Buldu

Önceki yıl ilki yapılan ve pandemi nedeniyle verilen aranın ardından devam eden 2. Akdeniz Kardeşlik Ligi kupası sahibini buldu.

05 Ekim 2020 Pazartesi, 11:30
2. Akdeniz Kardeşlik Ligi Kupası Sahibini Buldu
-

Mersin Valiliği, Akdeniz Kaymakamlığı, Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından desteklenen 2. Akdeniz Kardeşlik Ligi şampiyonluk kupası, Seyfi Ali Türkoğlu Futbol Sahasında yapılan final maçından sonra sahibini buldu.
Çilek Mahallesi ile Burhan Mahallesi takımlarının karşılaşmasına sahne olan final maçında kazanan taraf, 3-1’lik skorla Çilek Mahallesi oldu ve böylece 2. Akdeniz Kardeşlik Ligi’nin şampiyonluk kupası Çilek Mahallesi’ne gitti.
Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas’ın ve belediye başkan yardımcılarının ve Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün yönetim kurulu üyelerinin protokol tribününde izlediği maçta seyirci tribünlerine, Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında alınan önlemler gereği kimse alınmadı.
Maçtan sonra yapılan törende açılış konuşmasını Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas yaptı. Konuşmasında Mersingücü GSK’nın faaliyet gösterdikleri branş sayısını 20’ye kadar çıkardıklarını ve çalıştıkları antrenör sayısının da 36’yı bulduğunu kaydeden Başkan Nas, bir çok branşta ulusal ve uluslararası dereceler elde ettiklerini de kaydetti.
Mersin’de ilkleri yaptıklarını da ifade eden Mersingücü GSK Başkanı Ahmet Nas, geçen yıl Mersin İmam Hatip Liseleri Geleneksel ve Modern Spor Oyunları kapsamında 10 farklı branşta spor oyunlarını organize ettiklerini söyledi. Akdeniz Kardeşlik Ligi’nin de Mersin’de bir ilk olduğunu ve bunun da yine Mersingücü GSK tarafından organize edildiğini söyleyerek, lige destek veren Mersin Valiliği başta olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.
Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk’a ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a desteklerinden dolayı özel olarak teşekkür eden Nas, şampiyonluktan dolayı Çilek Mahallesi’ni ve finale çıkma başarısını göstermesinden dolayı da Burhan Mahallesi’ni tebrik etti.
Ahmet Nas’ın ardından kürsüye gelen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, organizasyon nedeniyle Mersingücü GSK Başkanı Ahmet Nas’a teşekkür etti. Belediye olarak spora büyük önem verdiklerini ve amatör spor kulüplerini her zaman desteklerini ifade eden ve Seyfi Ali Türkoğlu futbol sahasıyla birlikte toplam 4 sahanın sentetik çim olarak yeniden yapılacağını söyleyen Gültak, Akdeniz ilçesinin spor alt yasını yapacakları projelerle güçlendireceklerini kaydetti.
Daha ortaokul yıllarında profesyonel futbolcu olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Gültak, futbolun içinden geldiği ifade etti. Akdeniz ilçesini, yapacaklarını projeyle birlikte yarı olimpik bir yüzme havuzuna kavuşturacaklarını da kaydeden Gültak, spor faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini söyleyerek amatör spor kulüplerine nakdi destek vereceklerinin müjdesini de verdi.
Törende bir konuşma yapan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Kardeşlik Ligi’nin önemine değindi. Bu yıl yapılan 2. Akdeniz Kardeşlik Ligi’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Kaymakam Pamuk, spor faaliyetlerinin çok önemli olduğunu söyledi ve böylesi önemli spor faaliyetlerine her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Şampiyon olmaları nedeniyle Çilek Mahallesi’ni tebrik eden Pamuk, centilmen bir oyun sergilemelerinden dolayı da Burhan Mahallesi’ni tebrik etti.
Konuşmaların ardından, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas tarafından Burhan Mahallesi takım oyuncularına ikincilik madalyaları ve kupası verilirken, Çilek Mahallesi takım oyuncularına şampiyonluk madalyaları ve şampiyonluk kupası verildi.


Ayrıca ikinci olan Burhan Mahallesi takımına 3 bin TL, şampiyon olan Çilek Mahallesi takımına da 5 bin TL para ödülü verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti