2000 Yıl Sonra Perdeler Yeniden Açılıyor

Ayaş Antik Tiyatro Festivali, sanata, tarihe ve tatile çağırıyor

02 Ağustos 2018 Perşembe, 09:47
2000 Yıl Sonra Perdeler Yeniden Açılıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
AYAŞ ANTİK TİYATROSU 2 BİN YIL SONRA PERDELERİNİ AÇIYOR
Erdemli ilçesinde sanatseverler 3-8 Ağustos tarihleri aralığında, Roma Dönemi’nden kalma önemli bir eser olan 2000 yıllık Ayaş Antik Kenti’nde buluşacak. 2000 yıl sonra perdelerini yeniden açacak olan antik tiyatro, sanata gönül vermiş 500 konuğu ağırlayacak. Belediyeden yapılan açıklamada; katılımcıların www.ayasantiktiyatro.com adresine yapılan başvurulardan seçilerek, festival komitesi tarafından davet edileceği bildirildi.
'Erdemli’de güzel şeyler oluyor' sloganıyla duyurusu yapılan festivale gelen misafirler, tarihi Ayaş Antik Kenti’nde çadırlarda konaklayacağı beyan edilirken, Festival komitesi tarafından sağlanacak konaklama Akdeniz’in en güzel koylarından birinde, okaliptüs ağaçlarının gölgesinde gerçekleşecek. Festival, konukların hem deniz tatiline hem de sanata doyacağı birçok etkinlik vaat ediyor. Katılımın ücretsiz olacağı festivalde tiyatro gösterilerinin yanı sıra sanat atölyeleri, söyleşiler, iletişim atölyeleri, müzik dinletileri, çeşitli sahne gösterileri ve daha fazlası sanatseverlerle buluşacak. Konukların sanata doyacağı etkinlik kapsamında; Bir İstanbul Masalı, Börü dizisi ve Dağ filmi oyuncularından Ahu Türkpençe’nin yazmış olduğu ve başrollerini Orçun İynemli’yle paylaştığı “PATATES” adlı tiyatro Oyunu 4 Ağustos 2018 Cumartesi günü saat 20.00’da ücretsiz olarak Ayaş Antik Tiyatro Festivali’nde izleyicilerini bekliyor.
SANATSEVERLER BİNLERCE YIL SONRA TARİHİ MEKANDA TOPLANACAK
Hem Erdemli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hem de Erdemli halkını sanatla buluşturmayı hedefleyen Ayaş Antik Tiyatro Festivali’ne ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına ve uzun yıllar sanat şehri olma misyonunu koruduğuna değinerek, bu misyonu korumak ve yeniden canlandırmak amacıyla tüm sanatseverlerin binlerce yıl sonra bu tarihi mekânda toplanacaklarını söyledi.
KONUKLAR, SANATA, TARİHE DOYACAK
Ayaş Antik Tiyatro Festivali’nin bugüne kadar yapılmış tiyatro festivallerinin içinde tarihi ve kültürel önemi bakımından farklı bir yerde konumlanacağını ifade eden Başkan Tollu, ‘’Binlerce yıl sonra bu sahnede yeniden oyunlar oynanacak. Zaman geçiyor, kültürler değişiyor ama tiyatronun birleştirici gücü her dönemde geçerliliğini koruyor. Ayaş’ta düzenlediğimiz bu festival; tarihin, tozlu sayfalardan çıkarılıp sahne ışıklarının altına getirilme hikâyesidir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Konukların sanata, tarihe ve tatile doyacağı farklı bir festival bizleri bekliyor’’ diye konuştu.
Öte yandan katılımcıların www.ayasantiktiyatro.com adresine yapılan başvurulardan seçilerek, festival komitesi tarafından davet edileceği bildirildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti