Senegal'de Cumhurbaşkanı ve hükümete protesto

Senegal'de Cumhurbaşkanı ve hükümete protesto

Senegal'de Cumhurbaşkanı ve hükümete protesto
Senegal'de Cumhurbaşkanı ve hükümete protesto
Google News'te Abone Ol

Senegal'de Cumhurbaşkanı ve hükümete protesto

- Eski Cumhubaşkanı Wade'nin yanlıları gösteri düzenledi

DAKAR - Senegal'de, eski Cumhubaşkanı Abdoulaye Wade'nin yanlıları Cumhurbaşkanı Macky Sall ve hükümet karşıtı gösteri yaptı.

Senegal Demokratik Partisinin (PDS) başkent Dakar'daki Place de l'obelisque'te düzenlediği mitingde bir araya gelen çok sayıda kişi, Cumhurbaşkanı Sall ve hükümeti protesto etti.

Eski Cumhurbaşkanı Wade, mitingde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı döneminde bakan olarak görev yapan oğlu Karim Wade ve diğer dört bakanın "haksız yere" hapiste tutulduğunu savunarak, şu ana kadar iddia edilen suçlarla ilgili mahkeme tarafından herhangi bir kanıtın ortaya konulamadığını ileri sürdü.

"Senegal'e demokrasinin, görev yaptığı dönemde getirildiğini" ifade eden Wade, Sall'ı "ülkeyi iyi yönetememekle" suçladı.

Sall, aleyhine sloganların atıldığı miting olaysız sona erdi.

Muhabir: Cemil Oksuz
Yayınlayan: H. İbrahim Uyar

Kaynak: Mersin Haber ARŞİV (2015 öncesi)

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin