Yunusemre Belediyesi, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısını Başkan Dr. Mehmet Çerçi'nin yönetiminde düzenledi. Toplantıda, görüşülen konuların tamamı oybirliğiyle karara bağlandı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, Başkan Çerçi'ye ve AK Parti Grubuna demokratik ve hoşgörülü tutumlarından ötürü teşekkür etti. Yavaşlı, "Sayın Başkanımızın ve AK Parti Grubunun gösterdiği destek, bir yıl boyunca bizlere oldukça değerli bir ortam sundu," dedi. Ayrıca, MHP Meclis Grubu'nun da sürekli iletişimde olduğunu belirten Yavaşlı, kendilerine değer verdiklerini ifade etti.
Meclis gündeminde yer alan Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması konusunu ele alan Başkan Çerçi, Yunusemre'de önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Bu projenin daha şeffaf ve demokratik bir ortamda hayata geçirilmesi için Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulmasını hedeflediklerini vurguladı. Çerçi, "Yunusemre'de 6 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesi planlıyoruz. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüştüm, projemiz Bakanlar Kurulu'na gönderildi," şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz, 2004 yılından beri muhtarlık yaptığını belirterek, Başkan Çerçi'ye olan güveninin geçmişteki milletvekilliği dönemine dayandığını ifade etti. Yılmaz, "Böyle samimi bir meclis toplantısı daha önce görmedim," diyerek meclis çalışmalarının olumlu olduğunu vurguladı.
Toplantıda, ayrıca Manisa İşitme Engelliler Derneği Spor Kulübü'nün 2. Lig müsabakalarına katılmak için yardım talebi kabul edildi. Başkan Çerçi, meclis oturumunu 5 Mayıs'ta tekrar toplanmak üzere sonlandırdı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA