Suriye Devlet Başkanı Eş-Şara, yaptığı açıklamalarda, Suriye’ye uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’ye teşekkür etti. Ayrıca, Suriye halkının desteklenmesi için katkıda bulunan Arap, İslam ve Avrupa ülkelerine de minnettarlığını dile getirdi. Eş-Şara, ABD Başkanı Donald Trump’a da Suriye halkının çağrılarına yanıt verdiği için özel teşekkürlerini iletti.
Eş-Şara, Suriye İç Savaşı sırasında hayatını kaybedenleri anarak, "Şanlı Suriye devrimi sırasında fedakarlıklar gösteren herkese teşekkür ediyorum. Yaptırımların kaldırılmasıyla elde edilen bu zafer, hayatlarını kaybedenlerin, göç edenlerin ve bu toprakları kanlarıyla sulayanların katkısıyla gerçekleşti" şeklinde konuştu.
Ayrıca, Suriye'nin yeniden inşa sürecine dair umutlarını paylaşan Eş-Şara, "Acı dönemi sona erdi, inşa dönemi başladı. Yüce Allah’ın izniyle, el birliğiyle bu milleti en yüksek mertebelere ulaştıracağız" dedi. Son olarak, ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu tarafından kabul edilen ve Trump’ın imzaladığı yasada yer alan "Sezar Yasası" yaptırımlarının sona erdirilmesi konusuna da değinerek, bu gelişmenin ülkenin geleceği açısından önem taşıdığını ifade etti.