Su Ürünleri Av Yasağı Başlıyor

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ ile Erzincan’da bulunan iç sularda ama..

05 Nisan 2015 Pazar, 08:47
Su Ürünleri Av Yasağı Başlıyor
-

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ ile Erzincan’da bulunan iç sularda amatör su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 Nisan’da başlıyor. Konuyla ilgili bir basın bülteni yayınlayan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “ilimizdeki iç sularda 1 Nisan-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. Amatör ( Sportif ) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ hükümlerine göre; İlimiz Merkez İlçesi Erzincan Barajı (Göyne), İlimiz İliç İlçesi Çaltı ve Karabudak Çayı, İlimiz Çayırlı İlçesi Büyükyayla Çayı, İlimiz Refahiye İlçesi Çimensuyu Çayında, Akarsu, Karanlıkdere ve Korudere göletlerinde avlanma tamamen yasaktır ve diğer iç sularda ise 1 Nisan-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında Sportif (Amatör) amaçlı da olsa Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması yasaktır. Genel olarak avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır” dedi.
İl Müdürü Yılmaz açıklamasında “Buna göre; Doğal Alabalık (Bütün Türler) 1 Ekim-1 Mart tarihleri arasında avcılığı yasaktır, Gökkuşağı alabalığında orman içi sular haricinde avlanma yasağı bulunmamaktadır, İlimizde tüm iç sularımızda 1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması yasaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, 3/2 Numaralı Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Tüm iç sularımızda küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemleri ve yaba, balyoz ve benzeri araçların amatör avcılıkta kullanımı yasaktır. Yasaklanan av araç gereçlerinin avlanma mahallinde bulundurulması yasaktır. İç sularımızda, boyu 7,5 metrenin üstündeki teknelerle amatör balıkçılık yapılması yasaktır. 1 Km² den küçük göl ve göletlerde her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. Denizlerde amatör avcılık zaman yasağına tabi değildir. Gün içinde av saati sınırlaması yoktur” dedi.
İl Müdürü Sırrı Yılmaz, su ürünleri yasağına uymayanların idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını belirterek, “Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır. Unutmayınız, sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtaralım. Bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine, en yakın Emniyet ve Jandarma birimlerine, Belediye Zabıta Amirliklerine bildirilmesi önem arz etmektedir” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”