Süleyman Demirel Üniversitesi'nde MİT Mensubu İddiaları Üzerine Açıklama Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi, kendisini MİT mensubu olarak tanıtan bir kişinin gözaltına alınıp serbest bırakılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, olayın üniversite ile bağlantısının olmadığı vurgulandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde MİT Mensubu İddiaları Üzerine Açıklama Yapıldı
Süleyman Demirel Üniversitesi, kendisini MİT mensubu olarak tanıtan bir kişinin gözaltına alınıp serbest bırakılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, olayın üniversite ile bağlantısının olmadığı vurgulandı.
Google News'te Abone Ol

Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimi, kendisini MİT mensubu olarak tanıttığı iddia edilen bir kişinin, öğretim üyelerine rektörlük seçimleriyle ilgili sorular sorduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile 13.04.2015 tarihinde bir arama gerçekleştirilmiştir. Bu operasyon, bazı şahısların kendilerini MİT mensubu olarak tanıtarak üniversite kampüsünde dolaştıkları ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde çalıştıkları şüphesiyle gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonun ve gözaltına alınan kişilerin, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin tüzel kişiliği veya herhangi bir birimi ile hiçbir bağlantısı yoktur. Aramalar sırasında herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Gözaltına alınan kişinin yayınevi sahibi olduğu ve iş amaçlı olarak üniversiteye ziyaretler yaptığı bilinmektedir. Bu durum, gözaltı olayının SDÜ-YBEM’e geldiği anda gerçekleşmesi nedeniyle bazı yanlış anlamalara yol açmıştır" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, üniversitenin yasa dışı iş ve eylemlere kayıtsız kalmayacağı belirtilerek, "Hukuk devleti ilkelerinin işlemesi ve suç işleyen herkesin gereken cezayı alması en büyük dileğimizdir. Ancak bazı basın yayın organlarının olayı üniversitemizle ilişkilendirme çabaları dikkat çekicidir. Tüm personelimizin ve kamuoyunun bu tür manipülasyonlara karşı dikkatli olmasını ve itibar etmemesini diliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur." denildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin