Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan yazılı açıklamada, "19 Aralık günü Bakırköy Cezaevi’nde askeri baskın yapıldığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, "Siyasi tutukluların kaldığı koğuşlara robokoplu askerlerle baskın düzenlendiği" ve "Tutuklu ve hükümlülerin 'Devletin büyüklüğünü böyle göreceksiniz' şeklinde tehdit edildiği" gibi ifadelerin de doğru olmadığı ifade edildi.
Ayrıca, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki koğuşların genel olarak 36 kişi kapasiteli olduğu, dönemsel yoğunluklar nedeniyle mevcutlarda artış yaşanabileceği aktarıldı. 19 Aralık 2025 tarihi itibarıyla kurumda toplam bin 453 tutuklu ve hükümlü bulunduğu belirtildi. B-3 ve B-4 koğuşlarının silahlı terör örgütü mensubu tutuklu ve hükümlülerin kaldığı alanlar olduğu kaydedildi.
Koğuş yoğunluklarının dengelenmesi amacıyla, B-4 koğuşunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin, B-3 koğuşuna nakledilmesine karar verildiği ifade edildi. Nakil işleminin infaz koruma memurlarının refakatinde gerçekleştirildiği ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı vurgulandı. Ayrıca, koğuş değişikliği sürecinin kamera sistemi ile izlendiği ve kayda alındığı belirtildi.
Açıklamanın sonunda, koğuş değişikliğinin 'Hayata Dönüş Operasyonu' ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığı ve ceza infaz kurumlarında yürütülen tüm işlemlerin insan onuruna saygı, hukukun üstünlüğü ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi. Sonuç olarak, iddiaların tamamının asılsız olduğu vurgulandı.