Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) "Bir Tuğlada Sen Koy" projesi çerçevesinde, Adana'daki Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlkokulu 3. sınıf öğrencileri bir kermes etkinliği düzenledi. Bu etkinlik, okul yönetimi ve velilerin işbirliği ile gerçekleştirildi ve katılım oldukça yüksek oldu.
Kermesin tüm geliri, LÖSEV'e bağışlanmak üzere toplandı. Velilerin ev yapımı yiyecek ve içecekleri satışa sunduğu etkinlikte, bazı veliler kendi el emeği ürünlerini de sergiledi. Resim alanında yetenekli olan veliler, yaptıkları tablolarla da destek verdiler.
Öğrenciler, harçlıklarıyla kermesten alışveriş yaparak LÖSEV'e katkıda bulunmanın yanı sıra arkadaşlarıyla eğlenceli bir gün geçirdiler. Kermeste en çok ilgi gören ürünlerden biri, bir öğrenci velisinin getirdiği ipekböcekleri oldu. Çocuklar, dut yapraklarıyla birlikte sunulan ipekböceklerini almak için adeta birbiriyle yarıştılar.
Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okulları yöneticileri, eğitim kalitesinin yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci geliştirmek amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.