Didim Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü (DAHOT) tarafından 21-25 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen Didim 23 Nisan Uluslararası Halkoyunları Çocuk Festivali çerçevesinde, yurt dışından gelen öğrenciler, Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı ziyaret etti. Festivalde, 5 farklı ülkeden gelen 180 çocuk dansçının yanı sıra 75 grup yöneticisi ve eğitmen olmak üzere toplamda 255 kişi misafir edildi.
Ziyaret, DAHOT Başkanı İlyas Aydur ve yönetim kurulu üyeleri eşliğinde gerçekleştirildi. İlk olarak Kaymakam Yönden’i makamında ziyaret eden yabancı öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri ve tanıtıcı materyalleri Yönden’e takdim etti. Kaymakam Yönden, Didim’e gelen konukları ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Sizleri burada görmekten mutluyuz. Onur duyduk. Gelen dostlarımızın ilçemizi beğenmesi de önemli; bu yıl 4. kez düzenliyoruz. İnşallah bu festival daha uzun yıllar devam eder.” dedi.
Yabancı heyet, ardından Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı da ziyaret etti. Başkan Atabay, konukları Didim’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtirken, tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan’da Didim’de yabancı çocukların yer almasının sevindirici olduğunu ifade etti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Ziyaretin sonunda, yabancı öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri ve tanıtıcı materyalleri Başkan Atabay’a sundu. Ziyaretler, hatıra fotoğrafı ile sonlandırıldı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA