Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı, Samsun'da Ekonomi Ziyareti Gerçekleştirdi

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’ı ziyaret etti.

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı, Samsun'da Ekonomi Ziyareti Gerçekleştirdi
Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’ı ziyaret etti.
Google News'te Abone Ol

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ile bir araya geldi. Ziyaret, Holland-Turkey Business Tour 2015 projesi çerçevesinde gerçekleşti. Bu kapsamda, 26-28 Ağustos tarihleri arasında Hollanda firmalarının Samsun'u ziyaret edeceği bilgisi paylaşıldı. Kelderhuis, bu ziyaret sırasında Samsun'un ve bölgenin yatırım ve ticaret fırsatlarına dair bilgi aldı.

Hollanda Büyükelçiliği'nin öncülüğünde, ülkede faaliyet gösteren firmalar, Samsun ve Trabzon'daki sektör temsilcileriyle buluşma planları yapıyor. Proje, Hollanda firmalarına Türkiye'nin batı illeri dışında da ticaret ve yatırım olanakları sunduğunu göstermek amacı taşıyor. 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek program, Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis ve Ekonomi ve Ticaret Bölümü Müşaviri Ferda Başdoğan tarafından destekleniyor.

Ziyaret sırasında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Hollandalı firmaların yerel iş adamları ve sektör temsilcileriyle buluşmasına olanak sağlayacaklarını açıkladı. Çakır, “Samsun, ekonomik büyüme hedefleri olan bir il. Bu tür işbirlikleri ve şehrin ekonomik imkanlarını tanıtma faaliyetleri bizim için son derece önemli” şeklinde konuştu. Ayrıca, Hollanda Büyükelçisi Ron Keller liderliğinde Adana, Mersin, Trabzon, Samsun ve Konya gibi illerde ticari ziyaretler gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Son olarak, ziyaretin ardından Turan Çakır, Jeroen Kelderhuis’e Bandırma Vapuru'nun bir maketini hediye etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin