Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili ve 3. Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, yaklaşan seçimlerde emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik devlet kaynaklarını etkin bir şekilde kullanacaklarını açıkladı. Yılmaz, "Emeklilerimizin sıkıntılarını çözmek boynumuzun borcudur." dedi. Yılmaz, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi'ni ziyaret etti ve dernek başkanı Nakış Kocatürk ile bir araya gelerek, emeklilerin acil çözüm bekleyen sorunlarını içeren 18 maddelik raporu dinledi.
"Yetkiyi Hakkaniyetle Kullanacağız" başlığı altında, Yılmaz, Meclis'te emeklilerin sorunlarını dile getirdiklerini vurguladı. Emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için çeşitli kanun teklifleri sunduklarını belirten Yılmaz, "Yetki ve mühür elinizde olmazsa bu sorunlar çözülemiyor." ifadelerini kullandı. Yılmaz, MHP'nin iktidara gelmesi durumunda emeklilerin sorunlarını çözme konusunda daha etkili adımlar atacaklarını vurguladı.
"Emekliler Baş Tacımız" ifadesiyle Yılmaz, Türkiye'de yaklaşık 12-13 milyon emekli olduğunu hatırlatarak, emeklilerin yaşam standartlarının artırılması gerektiğini ifade etti. Avrupa ülkelerinde emeklilerin rahat bir yaşam sürdüğünü, ancak Türkiye'deki emeklilerin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu belirtti. Yılmaz, emeklilerin hayat standartlarını yükseltmek için gerekli tedbirleri alacaklarını taahhüt etti.
Ziyaret sırasında Kocatürk, 65 yaş ve üzeri emeklilerin belediye otobüslerinden ücretsiz yararlandığını, bu yaş sınırının 60'a düşürülmesini istedi. Yılmaz, bu talebin gerçekleştirilmesi için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüşeceğini duyurdu.