İstanbul'a Giden Uçakta Yangın Çıktı, Yolcular Panik Yaşadı

İstanbul'a sefer yapan THY uçağında motor yangını nedeniyle yolcular büyük panik yaşadı. Uçak, Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

İstanbul'a Giden Uçakta Yangın Çıktı, Yolcular Panik Yaşadı
İstanbul'a sefer yapan THY uçağında motor yangını nedeniyle yolcular büyük panik yaşadı. Uçak, Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.
Google News'te Abone Ol

Milano-İstanbul seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları’na ait TK 1878 sefer sayılı uçakta, Atatürk Havalimanı'na yaklaşırken sağ motorunda yangın çıktı. Uçakta bulunan 97 yolcu, acil iniş sonrası güvenli bir şekilde terminale ulaştı. Uçaktan inen bazı yolcular, yaşadıkları korku dolu anları gazetecilere anlattı. Yabancı bir yolcu, "Neler olduğunu anlamadık. İlk iniş denemesinde başarılı olamadık, çok korktuk" dedi. Türk yolculardan Erkan Parmaksız, “Uçak iniş sırasında sert bir şekilde yere çakıldı ve motor alev aldı. İçerisi kötü kokuyordu, herkes panikledi. İkinci iniş denemesinde tek motorla daha iyi indik” şeklinde konuştu.

Yolcuların Yaşadığı Panik Anları
Yolcuların yaşadığı panik anları, Parmaksız tarafından detaylandırıldı. "Son yarım saat dönerken zaman geçmedi. Uçak tek motorla sağa yatıyordu, düşecek diye endişelendik. Sağ taraftaki yolcular motorun alev aldığını çığlık atarak bildirdi. Hostesler sakin olmamız için uyardı" dedi. Diğer bir yolcu Hasan Ali Eryılmaz ise, iniş sırasında uçağın yere çakıldığını ve ardından tekrar havalandığını belirterek, "Yaklaşık 15 dakika havada tur attık. Acil durum anonsu yapıldı ve pozisyon almamız istendi. Uçak pistten çıkınca herkes hayatta olduğu için alkışladı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin