Adana'da Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Adana'da gerçekleştirilen toplantıda, trafik güvenliği ile ilgili alınan kararlar ve yapılan eğitim çalışmaları değerlendirildi. Vali Mustafa Büyük başkanlığındaki kurul, çeşitli konularda yeni önlemler almayı planlıyor.

Adana'da Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Adana'da gerçekleştirilen toplantıda, trafik güvenliği ile ilgili alınan kararlar ve yapılan eğitim çalışmaları değerlendirildi. Vali Mustafa Büyük başkanlığındaki kurul, çeşitli konularda yeni önlemler almayı planlıyor.
Google News'te Abone Ol

Adana'da, "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı, Vali Mustafa Büyük'ün başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda yapılan bu toplantıya kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Toplantıda, 2015 yılı ilk üç ayında Adana'da yapılan trafik denetimleri ve eğitim faaliyetleri masaya yatırıldı. Özellikle aşırı hız, alkollü araç kullanma gibi önemli kaza nedenlerine dikkat çekildi ve emniyet kemeri ile kask kullanımının teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantıda, 37.945 kişiye trafik güvenliği eğitimi verildiği bildirildi. Ayrıca, emniyet müdürlüğü tarafından görevlendirilen sivil kıyafetli personel aracılığıyla toplu taşıma araçlarına denetimlerin devam edeceği belirtildi. Ticari taksi esnafının sorunlarına yönelik tespit edilen eksikliklerin de giderileceği kararlaştırıldı.
Kurul, toplu taşıma araçlarında yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle güvenlik kameraları ve acil panik butonu gibi önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Sürücülerin psikoteknik testlerden geçmesi ve uyuşturucu kontrolü yapılması gibi konular da tartışıldı. Toplantı, yaya geçitlerinin kullanımı için ortaklaşa çalışmalar yapılması yönünde kararlarla sona erdi ve kazasız günler temennisiyle kapandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin